© Williams

Nieuwsoverzicht

Coureurs reageren verheugd op comeback Kubica

22 nov. 2018 16:10 Ruud Dimmers 0 reacties
De sensationele comeback van Robert Kubica in de Formule 1 werd ook door zijn concurrenten met gejuich ontvangen.

In Abu Dhabi was de comeback van Robert Kubica bij Williams het gesprek van de dag. De Pool kwam voor het laatst eind 2010 in actie tijdens een F1-race, maar staat in 2019 aan de start in Melbourne.

Het clubje coureurs waarmee hij destijds reed en die nu nog actief zijn is klein. In ruim acht jaar is de Formule 1 veranderd, maar de huidige F1-coureurs juichen de terugkeer van Kubica toe.

"Het is geweldig. Ik racete tegen hem vanaf de karts en in de klassen daarna. Hij was altijd een van de meest getalenteerde coureurs. Na zijn crash heeft hij een erg zware periode gekend. Het is super dat Robert nu de kans krijgt. Ik hoop dat hij fysiek en mentaal er helemaal klaar voor is. Voor de Formule 1 is het prachtig", meldt Hamilton tijdens de FIA-persconferentie.

Fernando Alonso zal de comeback niet meer als concurrent meemaken, maar is verheugd om Kubica weer in actie te zien. "Hij was een van de grootste talenten van de sport. Het blijft afwachten wat hij nu kan laten zien, maar als hij honderd procent zijn oude niveau haalt wordt het een genot om hem bezig te zien."

Nieuwkomer George Russell maakt in 2019 zijn debuut bij Williams, en wordt teamgenoot van Kubica. "Ik ben erg blij dat we samen een team vormen. Hij is erg intelligent en ervaren. Hopelijk pusht hij Williams terug naar de top."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen