Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coureurs vergaderen tot in late uurtjes over GP Saoedi-Arabië

Het is 01:45 uur lokale tijd als de Formule 1-coureurs in Saoedi-Arabië nog altijd met elkaar in overleg zijn. Het lijkt er sterk op dat de zorgen onder de coureurs over raketaanval in Djedda groter zijn dan die onder de teams en de F1-leiding.

De vrijdag in Saoedi-Arabië duurde lang, héél erg lang. Nadat de Formule 1 en de teams te kennen hadden gegeven dat ze gewoon zullen racen, bleven de coureurs onderling overleg plegen. Dat overleg duurt al tot ver voorbij middernacht. Sommige coureurs dragen nog hun overalls, omdat ze na de tweede vrije training rechtstreeks naar het overleg zijn gegaan. Aangezien de FIA, de F1 en de teams het er al unaniem over eens waren dat er geracet gaat worden, kan het lange overleg tussen de Formule 1-coureurs er bijna alleen maar op duiden dat er onder de coureurs wel terughoudendheid bestaat over het door laten gaan van de Grand Prix. Rond 23:15 uur Nederlandse tijd (het is daar dan 01:15 uur) keerden enkele teambazen, waaronder ook Toto Wolff en Christian Horner ook weer terug naar het overleg. Sommige teambazen keerden zelfs terug, nadat ze het circuit reeds hadden verlaten.

Niemand laat iets los

Eerder op de avond waren F1-bazen Stefano Domenicali en Ross Brawn ook al langsgegaan bij de coureurs. Niemand heeft tot op heden iets los gelaten over wat er tussen de coureurs onderling wordt besproken of over welk sentiment er speelt. Het laatste officiële bericht was dat over het doorgaan van de GP. Het tafereel doet denken aan de Grand Prix van Australië in 2020. Ook toen werd er tot diep in de nacht vergaderd over de vraag of de GP wel of niet door zou moeten gaan vanwege de (toen nog) relatief nieuwe coronasituatie in de wereld.

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen