Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Norris betreurt F1-'herrie' nu controverses de paddock overspoelen

Waar het Formule 1-seizoen ondertussen is begonnen, lijkt er meer buiten de baan te gebeuren dan op de baan. George Russell, de voorzitter van de GPDA, de vakbond voor de rijders, spreekt zich daarover uit, net als McLaren-coureur Lando Norris.

Russell Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zo raakte de teambaas van Red Bull, Christian Horner, verstrikt in een saga rond de beschuldigingen van vermeend grensoverschrijdend gedrag. Die beschuldigingen hebben geleid tot spanningen die over lijken te slaan binnen het team. Vorige week werd gecommuniceerd dat de beschuldigingen aan het adres van Horner ongegrond werden verklaard, maar niet veel later kwam er vermeend appverkeer naar buiten tussen Horner en het vermeende slachtoffer.

Terwijl die situatie maar voort blijft duren, is ook FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem onder een vergrootglas komen te liggen na twee kwesties die vorig jaar speelden. Zo zou hij hebben geprobeerd om de straf voor Fernando Alonso tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië terug te draaien en zou hij FIA-medewerkers aan het werk hebben gezet om een reden te vinden zodat de GP van Las Vegas last minute kon worden afgeblazen.

George Russell reageert op die twee zaken. Naast coureur bij Mercedes is hij ook de voorzitter van de GPDA, de vakbond voor de Formule 1-coureurs. "We willen alle feiten zien en volledige transparantie. We zijn hier om te racen en willen een eerlijk en gelijk speelveld hebben om te laten zien wat we kunnen. Verder kan ik er niet meer over zeggen", zo zegt Russell tijdens de persconferentie, om daarna toch verder in te gaan op de zaak van een jaar geleden.

"We waren verrast. Een jaar geleden, toen het resultaat werd teruggedraaid, dacht het juridische team van Mercedes dat ze geweldig werk hadden geleverd. In eerste instantie wonnen we de zaak om daarna te verliezen. Nu willen we gewoon transparantie zien. Je hebt de kans om een eerlijk speelveld te creëren", zo sluit Russell af.

Ook McLaren-coureur Lando Norris reageert op de ontstane ophef rond de FIA-voorzitter. Op de vraag of deze kwestie van belang is, omdat het te maken heeft met activiteiten op de baan, zegt Norris het volgende. "Dat is een groter onderwerp. Het is niets dat mij direct aangaat en ik weet zeker dat het onderzoek loopt, maar ik weet er niet alles van", zo vertelt Norris tegen diverse media waaronder RacingNews365.

"Als het ter sprake komt en de coureurs zijn er meer bij betrokken, dan absoluut... maar het was ook niet iets waar we vanaf wisten. Ik ken niet alle feiten dus ik kan er niets over zeggen. Maar je wil nooit dat zoiets gebeurt, vanwege voorkeur of wat dan ook. Zolang dat wordt opgelost, is alles goed", zo zegt Norris.

'Ik ben in orde'

"Gelukkig ben ik nergens bij betrokken, dus ik ben in orde. Maar er is zeker ophef, dat zouden we zeker niet als sport moeten hebben. Het zou alleen over het racen moeten gaan en wat coureurs doen als ze op de baan zijn", zo vervolgt Norris.

"Ik vind niet dat de sport moet worden onderbroken door wat er buiten het circuit is gebeurd, dat heeft niets met racen te maken. Dat kan ergens anders een krantenkop zijn, maar het zou geen invloed moeten hebben op wat er wordt gezegd in het geruchtencircuit. Ik zou niet de vraag moeten krijgen naar wat er in het privéleven van mensen gebeurt, dat heeft niets met mij te maken."

"Dus ik probeer er zoveel mogelijk buiten te blijven. Het is niet de reden waarom ik hier ben, maar ik denk dat het je afleidt. De mensen willen headlines zien, maar het heeft niets te maken met F1, niets met McLaren en mijzelf. Maar het heeft ook een goede kant, omdat het ons in staat stelt ons te concentreren op wat we willen doen. Maar als sport zou het niet zo moeten zijn dat het gebeurt."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract