Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Crash en punten voor Coronel in Marokko

Tom Coronel heeft één punt overgehouden aan het raceweekend van de nieuwe WTCR-toerwagenklasse. In de tweede race reed de Nederlander naar de tiende plaats en behaalde zo zijn eerste punt van het seizoen.

De uitgangspositie voor race één is na een rommelige kwalificatie niet om over naar huis te schrijven. De zaken worden nog wat erger als Tom Coronel bij de start te wijd gaat en bij het terugsturen op de baan een tik van achteren krijgt. De auto wordt in de pits gerepareerd, maar met vijf ronden achterstand valt er weinig eer te behalen. Bij de start van race twee krijgt Coronel opnieuw een tik op de achterkant, maar hij vangt zijn Honda Civic vakkundig op. Daarna knokt hij zich vanaf de dertiende startplaats fraai een weg naar voren. Met de tiende plaats beloont Coronel zichzelf met het eerste punt van het seizoen.

Race drie laat vervolgens eenzelfde beeld zien, met dat verschil dat hij met de twaalfde plaats net tekort komt voor punten. Dankzij het ene puntje uit race twee bezet Tom Coronel nu de vijftiende plaats in in de stand bij de coureurs. De races op het stratencircuit van Marrakeck werden gewonnen door achtereenvolgens Gabriele Tarquini, Jean-Karl Vernay en nogmaals Gabriele Tarquini. In het laatste weekend van april strijkt het WTCR-circus neer op de Hungaroring, voor het tweede raceweekend van het jaar.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"