Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Crashende Leclerc onder vuur: "Hij weet niet waar de limiet ligt"

Het is een beeld dat we dit seizoen vaker hebben gezien in races en tijdens trainingen: Charles Leclerc die zijn wagen in de muur rijdt of anderszins de finish niet haalt door zelf fouten te maken. Hierdoor speelt de Ferrari-coureur geen rol van betekenis en krijgt hij kritiek over zijn rijden.

Leclerc Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij de GP van Azerbeidzjan leverde Charles Leclerc twee perfecte rondes af in de kwalificatie (GP en sprint) en mocht hij in beide races van poleposition starten. Alleen de Red Bulls passeerden hem en het leverde Leclerc zijn beste prestatie van het seizoen tot nu toe op.

Mede door pech met zijn wagen staan er ook nog twee DNF's achter zijn naam. Maar wat nog meer opvalt is dat Leclerc zijn wagen ook nog wel eens in de muur rijdt, of dat hij uit de bocht vliegt. Zo ook in Miami, waarin hij twee keer de bocht miste en zorgde voor een rode vlag in Q3 bij de kwalificatie.

'Zien het vaak bij Charles'

Het leverde de Monegask kritiek op, onder meer van Martin Brundle, analist bij Sky Sports F1. "Leclerc ging gewoon te hard door die bocht. We zien dat vaak bij Charles, hij lijkt niet te weten waar de limiet ligt", zegt Brundle.

"Zijn vastberadenheid en zijn snelheid zijn ongelooflijk. Er is geen limiet, tot hij iets raakt. Dat hebben we vaak gezien tijdens zijn carrière en ook veel de laatste tijd. Hij moet er gewoon ergens een kwart procent vanaf halen. Hij zorgt voor veel schade aan die Ferrari en ook nog eens op kritieke momenten."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'