Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Cruciaal weekend voor Verstappen en Red Bull op Silverstone

Het tweede drieluik van het seizoen staat voor de deur. De teams hebben even een korte adempauze gehad en moeten de komende drie weken weer vol aan de bak. De afgelopen weken hebben Red Bull en haar coureurs kort de tijd gehad om wijzigingen door te voeren, updates af te maken, goed na te denken en motoren beter af te stellen. Het wordt een cruciaal weekend voor het Oostenrijkse team.

Er staan weer drie bomvolle raceweken voor de deur. Aankomend weekend gaat het los in Groot-Brittannië, gevolgd door nog een race op Silverstone en als einde van het drieluik aan races nog een Grand Prix-weekend in Spanje. Wat kunnen we de komende weken verwachten van Red Bull? Het wordt namelijk een cruciale periode voor het team van Max Verstappen en Alexander Albon. Als ze nog kans willen maken op de wereldtitel, zowel bij de constructeurs als de coureurs, dan moet het roer de komende weken om.

Lost Red Bull haar balansproblemen op?

Als een ware ballerina maakten Verstappen en Albon dit seizoen al menig pirouette. In Hongarije werd duidelijk dat het echt niet goed zit met de balans van de Red Bull RB16. Op aerodynamisch gebied klopt er iets niet aan de auto, gaven zowel Christian Horner als Helmut Marko toe. Laatstgenoemde vertelde daags na de race nabij Boedapest echter dat het probleem opgespoord zou zijn. De vraag die vervolgens resteert is of het team van Verstappen en Albon aan anderhalve week tijd genoeg heeft gehad om de aerodynamische fouten ook daadwerkelijk op te lossen. Zo ja, dan kan het team naar voren kijken en het vizier weer richten op Mercedes, zo niet, dan moet het Racing Point vrezen. Enkele vloeiende bochten(combinaties) op het Britse circuit, zoals de iconische Maggotts, Becketts en Chapel combinatie, kunnen met een instabiele bolide voor veel tijdsverlies zorgen.

Kan Verstappen zich wederom mengen tussen de Mercedes-coureurs?

Momenteel lijkt Max Verstappen in de races boven zijn materiaal uit te stijgen. Zowel in Oostenrijk als in Hongarije wist hij enigszins in het spoor van de superieure Mercedes-coureurs te blijven tijdens de races. In Groot-Brittannië, de afgelopen jaren het domein van Mercedes, is het echter nog maar de vraag of het wederom kan. Of moet de Nederlander zich zorgen maken om de Racing Point-bolides? Als de Nederlander dit jaar beslag wil leggen op de wereldtitel, dan zal hij nu toch echt punten af moeten gaan snoepen van beide Mercedes-coureurs. Onoverbrugbaar is de achterstand nog niet, maar langzaam maar zeker kunnen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas aan de horizon verdwijnen als Red Bull niet weet te scoren in Groot-Brittannië.

Kan Honda meer vermogen vinden?

0,4 seconden per ronde verloor Red Bull-Honda de afgelopen weken ten opzichte van Mercedes qua vermogen. In Groot-Brittannië kan de schade op het lange, snelle en vloeiende circuit zelfs nog groter zijn. De Japanners gaven na afloop van de Grand Prix van Hongarije aan dat ze op zoek gingen naar meer vermogen, maar vanwege de nieuwe regels omtrent de ontwikkeling van de motoren zal Honda voornamelijk op zoek moeten gaan naar een agressievere afstelling van haar krachtbron. Een nieuwe motorspecificatie introduceren is namelijk niet meer aan de orde tot het begin van het volgende seizoen. Red Bull zal er dan ook bij Honda op aandringen om meer risico te nemen, maar of de Japanners dat willen, is nog maar de vraag.

Weet Albon eindelijk in het spoor van Verstappen te blijven?

Alhoewel Alexander Albon qua finishpositie de afgelopen weken weinig mis deed, was zijn tempo in vergelijking met Max Verstappen op papier gewoon te langzaam. Zijn bazen, Christian Horner en Helmut Marko, namen hem meermaals in bescherming tegen de kritiek van buitenaf, maar als de Britse Thai in de toekomst ook verzekerd wil zijn van een Red Bull-zitje, dan zal hij toch binnen enkele tienden van een seconde per ronde van zijn teamgenoot moeten komen. In Silverstone gaf Pierre Gasly afgelopen seizoen voor het eerst een echt teken van leven in zijn Red Bull-bolide. Kan Albon, die het in ieder geval al wel wat beter doet dan Gasly vorig jaar, ook in Silverstone eindelijk laten zien waar hij werkelijk toe in staat is ten opzichte van zijn teamgenoot? Als Red Bull aanspraak wil maken op het kampioenschap bij de constructeurs, dan zal ook Albon een groter steentje bij moeten dragen. Weet Red Bull haar vorm te hervinden of domineert Mercedes ook dit weekend op Silverstone? En weten Alexander Albon en Ferrari zich te bevrijden van de druk? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen blikken vooruit in de RN365 F1-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"