© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Cynische Verstappen grapt: ‘Die Renault-motor in de fik steken’

17 sep. 2018 08:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Er kwam nog net geen rook uit de oren van Verstappen en zijn Renault-motor, maar een ding was duidelijk: de Nederlander had flink de pest in zijn motorproblemen.

Ondanks alle problemen en beperkingen wist Verstappen een puik weekend af te leveren. In zijn Red Bull kwalificeerde hij zichzelf als tweede, een positie die hij ook aan het einde van de race bekleedde.

"De auto was nog ziek vandaag, ik ga hem nog straf geven", klonk het met een grote glimlach op zijn gezicht. En die motor? "Ik ga hem in de fik steken", grapte Verstappen voor de camera's van Channel 4.

Bij de start verloor Verstappen een positie aan Vettel, maar pakte deze met een goede strategie, en gedurfde verdedingsactie in bocht een, weer terug. "Het was erg jammer dat we zoveel topsnelheid tekort kwamen, maar het team had de perfecte strategie om de tweede plaats terug te veroveren. Vanaf dat moment was het zaak om de punten naar huis te brengen."

Max Verstappen is lovend over de prestaties van het team van Red Bull, dat met de RB14 een dijk van een auto heeft neergezet. "Het is erg jammer dat we niet kunnen laten zien hoe goed onze auto is, we komen zoveel vermogen en topsnelheid tekort. Ik hoop dat dit volgend jaar anders is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen