Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

'Dacht dat Verstappen een truc met me uithaalde'

Tijdens de Grand Prix van Australië belandde Fernando Alonso na zijn pitstop tijdens de virtual safety car achter de auto van Max Verstappen. Charlie Whiting oordeelde dat Verstappen de plek terug moest geven. Fernando Alonso twijfelde echter aan de intenties van Max Verstappen toen hij hem voorbij wuifde.

Max Verstappen moest de vijfde plaats teruggeven aan Fernando Alonso omdat Verstappen voor de neutralisatie een tiende achter de Spanjaard zat. Verstappen zwaaide naar Alonso om hem voorbij te laten, maar Alonso vermoedde een truc van de Red Bull-coureur, zo vertelt hij aan Channel 4:

"Ik dacht dat Verstappen voor me reed en dat hij daar alle recht toe had. Ik dacht dan ook dat hij een truc met me uithaalde en besloot hem niet te passeren."

McLaren bevestigde niet veel later dat hij Verstappen inderdaad voorbij mocht gaan: "Daar had ik om gevraagd. Ik vertrouw mijn collega's niet, en Max al helemaal niet. Het is een agressieve coureur met listige trucjes. Dus kun je maar beter om bevestiging vragen."

Alonso finishte op de vijfde plek, vlak voor Verstappen. Daarvoor moest hij de Nederlander van het lijf zien te houden. Geen makkelijke opgave: "Het is zwaar om Verstappen twintig ronden achter je te moeten houden. Gelukkig maakten we geen fouten en legden we beslag op die mooie vijfde plaats."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez