Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

'Dacht dat Verstappen een truc met me uithaalde'

Tijdens de Grand Prix van Australië belandde Fernando Alonso na zijn pitstop tijdens de virtual safety car achter de auto van Max Verstappen. Charlie Whiting oordeelde dat Verstappen de plek terug moest geven. Fernando Alonso twijfelde echter aan de intenties van Max Verstappen toen hij hem voorbij wuifde.

Max Verstappen moest de vijfde plaats teruggeven aan Fernando Alonso omdat Verstappen voor de neutralisatie een tiende achter de Spanjaard zat. Verstappen zwaaide naar Alonso om hem voorbij te laten, maar Alonso vermoedde een truc van de Red Bull-coureur, zo vertelt hij aan Channel 4:

"Ik dacht dat Verstappen voor me reed en dat hij daar alle recht toe had. Ik dacht dan ook dat hij een truc met me uithaalde en besloot hem niet te passeren."

McLaren bevestigde niet veel later dat hij Verstappen inderdaad voorbij mocht gaan: "Daar had ik om gevraagd. Ik vertrouw mijn collega's niet, en Max al helemaal niet. Het is een agressieve coureur met listige trucjes. Dus kun je maar beter om bevestiging vragen."

Alonso finishte op de vijfde plek, vlak voor Verstappen. Daarvoor moest hij de Nederlander van het lijf zien te houden. Geen makkelijke opgave: "Het is zwaar om Verstappen twintig ronden achter je te moeten houden. Gelukkig maakten we geen fouten en legden we beslag op die mooie vijfde plaats."

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto