Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Dag van de waarheid voor Formule 1 en Volkswagen

Vandaag, donderdag 7 april 2022, is een belangrijke dag voor de toekomst van de Formule 1. Bij Volkswagen stemt men intern over toetreding tot de Formule 1.

Porsche concept
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sean Bull Design

Treedt Volkswagen binnen enkele jaren toe tot de Formule 1? En zo ja, met welke merken doet de Duitse grootmacht dat dan? Audi? Porsche? Audi én Porsche? Vandaag wordt meer duidelijk, in ieder geval binnen de Volkswagen groep zelf.

RacingNews365 heeft van een bron binnen Audi begrepen dat vandaag in Wolfsburg de hoogste heren van Volkswagen bij elkaar komen. Zowel eventuele Audi- als Porsche-projecten worden besproken, waarna er gestemd gaat worden.

De vergadering staat gepland voor de vroeg middag en zou zomaar tot en met de avond kunnen duren, aangezien er veel meer agendapunten besproken gaan worden. Mogelijk volgt dan 's avonds al een bekendmaking van enig soort. Wordt dus vervolgd.

Slaan Porsche en Red Bull handen ineen?

Afgelopen december zag RacingNews365 al een brief aan de Formule 1 in waarin Audi aangaf er naar uit te kijken zich te committeren aan de Formule 1. Een daadwerkelijke bekendmaking zou dan 'early 2022' volgen, wat in lijn zou zijn met een aankondiging op korte termijn

Al tijden wordt Audi sterk gelinkt aan McLaren, terwijl Porsche een belangrijke kandidaat is om een nauwe samenwerking aan te gaan met Red Bull en Red Bull Powertrains, zoals deze website in januari uitgebreid uit de doeken deed.

Foto: Sean Bull Design

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1