Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Dag van de waarheid voor Formule 1 en Volkswagen

Vandaag, donderdag 7 april 2022, is een belangrijke dag voor de toekomst van de Formule 1. Bij Volkswagen stemt men intern over toetreding tot de Formule 1.

Porsche concept
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sean Bull Design

Treedt Volkswagen binnen enkele jaren toe tot de Formule 1? En zo ja, met welke merken doet de Duitse grootmacht dat dan? Audi? Porsche? Audi én Porsche? Vandaag wordt meer duidelijk, in ieder geval binnen de Volkswagen groep zelf.

RacingNews365 heeft van een bron binnen Audi begrepen dat vandaag in Wolfsburg de hoogste heren van Volkswagen bij elkaar komen. Zowel eventuele Audi- als Porsche-projecten worden besproken, waarna er gestemd gaat worden.

De vergadering staat gepland voor de vroeg middag en zou zomaar tot en met de avond kunnen duren, aangezien er veel meer agendapunten besproken gaan worden. Mogelijk volgt dan 's avonds al een bekendmaking van enig soort. Wordt dus vervolgd.

Slaan Porsche en Red Bull handen ineen?

Afgelopen december zag RacingNews365 al een brief aan de Formule 1 in waarin Audi aangaf er naar uit te kijken zich te committeren aan de Formule 1. Een daadwerkelijke bekendmaking zou dan 'early 2022' volgen, wat in lijn zou zijn met een aankondiging op korte termijn

Al tijden wordt Audi sterk gelinkt aan McLaren, terwijl Porsche een belangrijke kandidaat is om een nauwe samenwerking aan te gaan met Red Bull en Red Bull Powertrains, zoals deze website in januari uitgebreid uit de doeken deed.

Foto: Sean Bull Design

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull