Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Dagwinnaar Van Kasteren moest onderweg veel stof happen: "Maar ze gaan goed aan de kant"

Janus van Kasteren pakte zijn tweede zege op rij in de Dakar Rally. De Iveco-coureur was op de ingekorte proef ongeveer vier minuten sneller dan Gert Huzink (Renault). Van Kasteren is tevreden, ook over 'het verkeer' dat hij tegenkwam.

Janus van Kasteren
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © A.S.O. / F. Gooden / DPPI

Janus van Kasteren is als titelverdediger begonnen aan de Dakar Rally en laat in de eerste dagen zien waarom hij opnieuw de topfavoriet voor de eindzege is. De Nederlander won de proloog én de ingekorte eerste etappe. Het werd een vreemde dag, omdat een auto een fotograaf aanreed na de start en de trucks vanwege medische verzorging vertraging opliepen. Van Kasteren zou uiteindelijk overal het snelst zijn tijdens de 281 kilometer lange etappe en toont zich na afloop tevreden tegenover RacingNews365.

"Het was een goed dagje", vertelt Van Kasteren. "We begonnen natuurlijk als eerste en iedereen startte om de dertig seconden, dus je komt al snel in het stof te zitten. Maar op zich gaan ze best goed aan de kant. Er zijn een paar uitzonderingen, maar het gaat eigenlijk wel goed. Je ontkomt niet aan het stof en dat gold voor iedereen. Er is geen verschil geweest, denk ik."

De Nederlander kreeg al snel te horen dat de proef werd ingekort. "Het eerste deel bestond uit een zware track. Dan heeft 'ie (de truck red.) wel even flink hard te trekken. Bij het eerste checkpoint kregen we te horen dat de proef was ingekort. Dat betekende dat we na 120 kilometer wisten dat we bij 280 kilometer gingen stoppen. Tot aan de verplichte stop van twintig minuten ging het ook wel goed. Vanaf de stop lagen er heel veel stenen en hebben we alles proberen te snijden door rechtdoor te rijden. Je bent dan flink sneller en probeert de banden wat te sparen."

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen