Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dagzege voor De Soultrait, Barreda valt uit in Dakar Rally

De derde etappen van de Dakar Rally kende een dramatische wending. Joan Barreda Bort, aan het begin van de dag nog de klassementsleider, viel uit. Pablo Quintanilla neemt dat stokje over, terwijl Xavier de Soultrait er met de dagzege vandoor gaat.

De etappe die werd verreden over 331 kilometer werd een prooi voor Yamaha-rijder Xavier de Soultrait. Hij bleef Pablo Quintanilla op de Husqvarna met vijftien seconden voor, waardoor laatstgenoemde de leiding in het klassement overneemt van Joan Barreda Bort.

Barredo Bort kwam namelijk vast te zitten in de duinen en ondanks verwoede pogingen zijn motorfiets uit het zand te krijgen, slaagde hij er daar niet in. Een vlucht in de helikopter leidde het einde van zijn Dakar-avontuur van 2019 in. Op het moment van schrijven is het Honda's Kevin Benavides die de derde tijd heeft geklokt aan de meet, gevolgd Adrien van Beveren op de Yamaha en de eerste KTM die op ruim acht minuten binnenkomt, is die van Sam Sunderland. De eerste Nederland moeten op het moment van publicatie nog binnenkomen, sterker nog, ze zijn nog niet voorbij waypoint 5.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi