© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Dakar 2018: KTM gaat voor de zeventiende overwinning op rij bij de motoren

06 jan. 2018 11:58 Rik Alkema 0 reacties
Vandaag gaat de Dakar Rally van start. Vanuit de hoofdstad van Peru, Lima, zullen de auto's, buggy's, trucks, quads en motoren hun tocht door Zuid-Amerika beginnen. Bij de motoren is KTM al 16 jaar op rij de winnaar bij de motoren en dus is de vraag of er iemand is die het oppermachtige KTM van de troon kan stoten?

Wie doorbreekt de dominantie van KTM?

De coureurs van KTM zullen dit jaar op de gloednieuwe KTM 450 Rally voor de eindzege gaan. Dat KTM er met de zege vandoor gaat lijkt zo goed als zeker, er zijn eigenlijk maar weinig andere kanshebbers.

Topfavoriet voor de zege dit jaar is de winnaar van vorig jaar, Sam Sunderland. Sunderland krijgt daarbij concurrentie van zijn teamgenoten Matthias Walker en Toby Price. 

Walker is een geduchte tegenstander voor Sunderland, maar Price lijkt niet direct mee te strijden om de eindzege. De Australiër is net op tijd fit na een slepende blessure en het zal hem waarschijnlijk zwaar vallen. De vraag is dan ook of hij de Dakar Rally überhaupt uitrijdt.

De enige 'echte' uitdagers van KTM zijn de Honda-coureurs Joan Barreda, Paulo Goncalves en Kevin Benavides. Samen met Pablo Quintanilla, die uitkomt op een Husqvarna, vormen zij de aanvalslinie die de dominantie van KTM wil doorbreken.

Bij de motoren zijn er geen Nederlanders die een kans maken op het eindklassement. Wel is Jurgen van den Goorbergh de favoriet voor de eindzege in het kistklassement. In dit klassement moeten de coureurs het zonder hulp van buitenaf zien te redden tot de finish in Cordoba.

Vandaag gaat de Dakar Rally van start. Volg de verrichtingen van de motorcoureurs de komende weken via racingnews365.nl en mis niks van de actie!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen