© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Dakar-organisatie schuift starttijden voor vijfde etappe op

11 jan. 09:15 René Oudman 0 reacties
De vijfde etappe van Dakar 2019 zal voor alle deelnemers twee uur later beginnen, dan origineel gepland. De organisatie van de loodzware rally heeft dit op vrijdagochtend bekend gemaakt. Reden voor het besluit zijn de verwachte weersomstandigheden in de startplaatsen.

In tegenstelling tot woensdag, toen er wel werd gestart met hevige mistbanken, heeft de organisatie er na meerdere ongelukken (waaronder het incident dat de uitvalbeurt van Joan Barreda Bort inleidde) besloten om ditmaal wél eventjes te wachten.

Etappewinnaar Ricky Brabec zou samen met de andere rijders uit de top tien om 6.15 uur Peruviaanse tijd van start gaan middels een massastart voor het tweede gedeelte van de marathonetappe, maar de Amerikaan en zijn concurrenten kunnen nog iets langer slapen. De rijders worden om 8.00 uur lokale tijd aan het vertrek verwacht. Het is op dat moment 14.00 uur in Nederland.

Alle deelnemers starten een kleine twee uur later, dus ook de autorijders en de truckers. Nasser Al-Attiyah en Stéphane Peterhansel trappen het bal af om 9.50 uur Peruviaanse tijd (15.50 uur in Nederland). De etappe van vandaag (vrijdag) leidt de motoren van Moquegua en de vierwielers van Tacna terug naar Arequipa, waar donderdag werd gestart. De klassementsproef is 352 kilometer lang.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen