Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar

Dakar Rally presenteert route voor 2020 in Saudi-Arabië

Voor het eerst strijkt de Dakar Rally in het Midden-Oosten neer, namelijk in Saudi-Arabië. De organisatie van de legendarische rallyrace, waar vele Nederlanders aan mee doen, heeft woensdag de route voor de komende editie bekend gemaakt.

Dakar side 2020 03 logos
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

De Dakar Rally 2020, die op 5 januari begint in de stad Jeddah, wordt ruim 7856 kilometer lang en zal duren tot en met 17 januari, als er wordt gefinisht in Al Qiddiyah. In totaal worden er in twee weken tijd twaalf etappes verreden, met een rustdag in het midden.

Die rustdag is ook meteen een scheiding tussen twee weken met verschillende soorten etappes. Zo bestaat de eerste week voornamelijk uit snelle routes die lopen door bergen, ravijnen en weinig duinen, terwijl de coureurs na de rustdag op 11 januari de echte woestijn in zullen duiken.

De woestijn van Rub al-Jali zal dan het decor zijn van de afsluitende rallyweek, waarin de zandduinen een grote rol zullen spelen. De route moet garant staan voor spektakel, en om het de coureurs nog net wat lastiger maken, zal het roadbook pas zes dagen voor de start van een etappe worden overhandigd aan de deelnemende coureurs.

In totaal zullen er 541 coureurs verdeeld over 334 voertuigen deelnemen aan de befaamde Dakar Rally. 53 Nederlanders mogen zich deelnemer noemen, waarvan 8 bij de motoren, 10 bij de auto's (verdeeld over 7 teams) en 33 bij de trucks (verdeeld over 12 teams en 2 bij de SSV's.

Op dinsdag presenteerden de gebroeders Coronel al hun 'Beast 3.0', waarmee ze in januari deel zullen nemen aan de Dakar Rally. Voor het laatste nieuws over Dakar kan je de komende maanden uiteraard terecht bij RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes