Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dakar Rally rouwt om dodelijk ongeval motorcoureur

De dag die vanwege de eindstreep in de Dakar Rally een feestdag had moeten worden, heeft een inktzwart randje gekregen. Op de valreep viel er toch nog een dodelijk slachtoffer te betreuren.

De dag die vanwege de eindstreep in de Dakar Rally een feestdag had moeten worden, heeft een inktzwart randje gekregen. Vanmorgen werd door de organisatie bekendgemaakt dat de Franse motorcoureur Pierre Cherpin is overleden. Hij crashte tijdens de zevende etappe zwaar en overleed gisteren (donderdag) alsnog aan zijn verwondingen toen hij per medisch vliegtuig werd vervoerd. De Husqvarna-rijder was bezig aan zijn vierde Dakar Rally, waarin hij in 2009 debuteerde. Zijn beste eindklassering was een 84ste plaats in 2012. De 52-jarige ondernemer en fervent zeiler deed echter niet mee om te winnen: "Dat hoeft voor mij niet. Ik doe mee om de landschappen te aanschouwen die ik anders nooit zou zien. Ik vind alles prachtig eraan: het besturen van mijn motorfiets, het kunnen uitoefenen van mijn passie en het mezelf leren kennen", zo zei hij. Net als de organisatie wensen wij de nabestaanden van Pierre Cherpin en de overige deelnemers van de Dakar Rally sterkte met dit verlies.

1349987409543524352

PIERRE CHERPIN PASSED AWAY During his transfer by medical plane, Pierre Cherpin died on Jan 14th from injuries caused by his fall during the 7th stage. The Dakar caravan would like to extend its sincere condolences to his family, relatives & friends. https://t.co/ccJ4ctOU9D pic.twitter.com/zxQ9o49ENG — DAKAR RALLY (@dakar) January 15, 2021

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"