Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2021

Dakar Rally rouwt om dodelijk ongeval motorcoureur

De dag die vanwege de eindstreep in de Dakar Rally een feestdag had moeten worden, heeft een inktzwart randje gekregen. Op de valreep viel er toch nog een dodelijk slachtoffer te betreuren.

Pierre Cherpin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Florent Gooden/DPPI

De dag die vanwege de eindstreep in de Dakar Rally een feestdag had moeten worden, heeft een inktzwart randje gekregen. Vanmorgen werd door de organisatie bekendgemaakt dat de Franse motorcoureur Pierre Cherpin is overleden. Hij crashte tijdens de zevende etappe zwaar en overleed gisteren (donderdag) alsnog aan zijn verwondingen toen hij per medisch vliegtuig werd vervoerd.

De Husqvarna-rijder was bezig aan zijn vierde Dakar Rally, waarin hij in 2009 debuteerde. Zijn beste eindklassering was een 84ste plaats in 2012. De 52-jarige ondernemer en fervent zeiler deed echter niet mee om te winnen: "Dat hoeft voor mij niet. Ik doe mee om de landschappen te aanschouwen die ik anders nooit zou zien. Ik vind alles prachtig eraan: het besturen van mijn motorfiets, het kunnen uitoefenen van mijn passie en het mezelf leren kennen", zo zei hij.

Net als de organisatie wensen wij de nabestaanden van Pierre Cherpin en de overige deelnemers van de Dakar Rally sterkte met dit verlies.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen