Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Dakar-winnaar Sainz senior sluit deelname met zoon uit: "Hij moet zich richten op de F1-wereldtitel"

Carlos Sainz Senior won onlangs voor de vierde maal de Dakar Rally. De 57-jarige rally-kampioen toonde daarmee aan dat hij nog steeds in topvorm is. Zoon Carlos was dat in 2019 ook en vader en zoon zouden dan ook een goed duo vormen. Toch ziet Sainz Sr. het niet zitten om samen deel te nemen aan de Dakar Rally.

Carlos Sainz
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks zijn eigen overwinning in Dakar spreekt Carlos Sainz Senior liever over zijn zoon. Het is duidelijk dat de tweevoudig wereldkampioen rally zeer trots is op zijn zoon. "In 2019 heeft Carlos een onwijs grote stap gemaakt. Ik was zeer blij om die stap te zien en tijdens de GP van Brazilië kreeg hij met de podiumplaats een beloning voor al dat harde werken. Het is niet eenvoudig om een McLaren vanaf achteraan de startgrid naar een podiumplaats te rijden", aldus Sainz tegenover de Gazzetta dello Sport.

Volgens Sainz senior zullen de Formule 1-fans zijn zoon nu pas echt leren kennen, dat tegelijkertijd ook de reden is waarom ze waarschijnlijk nooit samen de Dakar Rally zullen rijden. "Ik hoop de Dakar Rally niet met mijn zoon te rijden. Hij moet zich vanaf nu namelijk concentreren op het winnen van een Formule 1-wereldtitel. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij al veel ervaring opgedaan, maar de fans gaan vanaf nu pas echt ontdekken wat hij in huis heeft."

Overigens houdt papa Sainz logischerwijs nog in het midden voor welk team zijn zoon in 2021 zal rijden. "Carlos heeft nog een contract tot het einde van het seizoen en hij is zeer tevreden bij het team van McLaren. Toch weet je nooit hoe het zal lopen en dus zullen we zien voor welk team hij in 2021 zal rijden."

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen