© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Dani Pedrosa neemt afscheid van MotoGP

12 jul. 2018 16:32 Jan van der Burgt 0 reacties

MotoGP-routinier Dani Pedrosa heeft bekendgemaakt dat hij aan het eind van 2018 stopt met motorracen op het hoogste niveau. Daarmee komt een einde aan een carrière van één van de meest succesvolle MotoGP-coureurs aller tijden, al bleef een titel in de koningsklasse uit.

"Ik heb lang nagedacht over mijn toekomst en ben uiteindelijk tot dit besluit gekomen. Het is een ontzettend moeilijke beslissing, aangezien ik gek ben op deze sport, maar hoewel er kansen lagen mijn carrière een vervolg te geven, merk ik dat andere dingen in het leven belangrijker worden. Het voelt niet meer alsof ik leef voor de sport", zo licht de Repsol Honda-coureur zijn besluit toe.

Dani Pedrosa debuteerde in 2006 op het hoogste niveau en reed al zijn races voor Repsol Honda. Hij reed in zijn carrière in de diverse klassen tot en met de MotoGP 153 podiums bij elkaar. Slecht twee rijders gingen hem daarin voor.

Het besluit van Pedrosa volgt op de bekendmaking van enkele weken geleden dat volgend jaar Jorge Lorenzo het zitje van Pedrosa overneemt en daarmee de nieuwe teamgenoot van regerend wereldkampioen Marc Marquez wordt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen