Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Danica Patrick: 'Ik dacht alleen maar aan de Formule 1'

Eind mei sluit de Amerikaanse Danica Patrick haar racecarrière af met één laatste deelname aan de Indy 500. Het is in die klasse dat ze haar grootste triomf vierde, maar Patrick droomde van een carrière in de Formule 1.

Jarenlang was Danica Patrick het boegbeeld van vrouwen in de racerij en zeker overzees één van de meest bekende en populaire vrouwelijke atleten. Dit jaar werkt ze haar afscheidstournee af, met deelname aan de Daytona 500 (eerder dit jaar) en de Indy 500 die op 27 mei wordt verreden. In de jonge jaren van haar carrière woonde Patrick enkele jaren in Engeland. Het was toen dat ze droomde van een F1-carrière: "Ik dacht nergens anders meer aan dan aan de Formule 1. Maar toen ik terugkeerde in de Verenigde Staten, wist ik dat dat mijn thuis was" , aldus Patrick in gesprek met Reuters . Daarna werd Patrick nog wel eens aan de Formule 1 gelinkt, bijvoorbeeld toen Haas F1 werd opgericht, maar serieuze interesse was er nooit. En alleen bij serieuze interesse zou ze in een Formule 1-auto stappen. Het rijden van een paar rondjes als publiciteitsstunt was nooit een optie.

Nu het einde van haar carrière lonkt, hoopt Patrick dat ze zal worden herinnerd als een goede coureur én als vrouw, maar het liefst wel in die volgorde. "Ik hoop niet mensen mij herinneren als 'die vrouwelijke coureur'. Ik was altijd gewoon één van de vele coureurs van het veld en toevallig een vrouw. Mensen verwachtten van mij dat ik optrad als een ambassadeur van vrouwen in de sport, maar ik zie mezelf liever als iemand die anderen inspireert door te doen wat ik doe." Op het cv van Patrick prijken onder andere een vierde plaats in de Indy 500, de enige vrouwelijke zege in de Indycar-Series en poleposition in de Daytona 500. Wellicht kan daar eind mei nog één laatste succes aan worden toegevoegd.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi