© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: '2018 wordt een belangrijk jaar voor mij'

05 dec. 2017 06:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo is misschien op dit moment wel de meest gewilde Formule 1 coureur van de grid. De Red Bull coureur heeft nog een contract voor het nieuwe Formule 1 seizoen maar is daarna een vrij man. Maakt hij zijn keuze uit sportieve overwegingen of kiest hij voor het geld?

Ricciardo heeft geen haast met contractverlenging

Net als Max Verstappen was ook het seizoen van Daniel Ricciardo er één van uitersten met maar liefst drie uitvalbeurten in de laatste vier races van het afgelopen seizoen. In zijn eigen column voor Red Bull blikt hij dan ook terug op zijn seizoen die hij bepaald niet met een lekker gevoel heeft afgesloten.

"Om het seizoen te eindigen met een uitvalbeurt is natuurlijk nooit fijn. Vooral omdat het al niet zo lekker liep in de laatste paar races. Dan krijg je toch het gevoel dat het nogal een gemiddeld seizoen was. Als ik er echter nog eens goed over nadenk, dan waren er toch ook een hoop mooie momenten. Ik won bijvoorbeeld in Baku en stond een paar keer achter elkaar op het podium en wist Lewis achter mij te houden in Oostenrijk om de derde plek daar te pakken."

Max en ik zijn in totaal maar liefst 13 keer uitgevallen, Mercedes maar één keer en Ferrari vijf keer. Dat is voor ons natuurlijk veel teveel."

De grote vraag voor 2018 is niet alleen of Red Bull met Ricciardo en Verstappen een gooi kan doen naar de wereldtitel maar ook wat Ricciardo gaat doen na 2018.

Ricciardo laat er in ieder geval alvast zijn licht over schijnen maar geeft wel aan dat volgend jaar hoe dan ook een belangrijk jaar wordt.

"Volgend jaar word ik 29 en zit ik dus nog niet in de positie dat ik het van jaar tot jaar ga bekijken. Het is een unieke positie waar ik in zit en het wordt hoe dan ook een belangrijk leerproces waarin ik misschien eindelijk volwassen word."

"Natuurlijk gaat iedereen mij volgend jaar continu vragen wat ik na 2018 ga doen. Heel eerlijk, dat weet ik nog niet maar ik heb geen haast hiermee. Ik weet alleen wel dat het sportieve deel belangrijker is dan een smak geld. Ik wil in de positie zitten waarin ik kan strijden voor de wereldtitel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen