Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Bahrein is favoriete 'zandbak' van Daniel Ricciardo

F1-race nummer twee brengt de coureurs in Bahrein. Op het stoffige circuit van Sakhir jaagt Ricciardo op zijn eerste podiumplaats in de woestijnrace. De teamgenoot van Max Verstappen kwam tot op heden niet verder dan de vierde positie.

Ricciardo geniet van het racen en zijn verblijf in Bahrein. " Bahrein is geweldig. Het is er altijd lekker warm, de paddock is modern en ons hotel is prachtig. Na de hectische week in Australië kan ik hier echt genieten." Door het vele stof en zand op de baan wordt Bahrein ook wel de 'zandbak' genoemd. Het circuit van Sakhir is bij veel coureurs geliefd, maar de hitte en het stof maakt het een uitdagende Grand Prix.

" Het is best lastig racen hier doordat de trainingen verreden worden op het heetst van de dag. De kwalificatie en race zijn aanzienlijk koeler omdat ze in de avonduren verreden worden. De baantemperatuur zakt dan, waardoor je de set-up van de auto moet aanpassen." "Normaal gesproken als je snel onderweg bent wil je niets aan de set-up van de auto veranderen, maar in Bahrein moet je wel. De condities veranderen zoveel gedurende de dag. Het is een circuit waarop ik altijd goed gepresteerd heb en ik hoop die reeks voort te zetten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"