Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo blij met zesde plek na startcrash

Voor Daniel Ricciardo begon de GP van Brazilië moeizaam. De Australiër raakte betrokken in een crash en moest zich daarna een weg naar voren banen. Uiteindelijk eindigde Ricciardo op de zesde plek en daar was hij best tevreden mee.

Door een gridstraf moest Ricciardo vanaf P14 starten in Brazilië. Zijn plan was om met een raketstart al direct veel plaatsen goed te maken, maar dat liep net even wat anders.

“Je start achteraan, dus je moet veel mensen snel inhalen om een goed resultaat te behalen”, analyseert Ricciardo na afloop tegenover de camera van Ziggo Sport.

Ricciardo probeerde het aan de buitenkant van bocht twee, maar werd aangetikt door Stoffel Vandoorne, die daar niet veel aan kon doen.

“Ik zag de ruimte en als het gelukt was dan had ik drie of vier auto’s in één keer ingehaald. Het lukte helaas niet, maar de auto was gelukkig nog in orde”, vervolgt Ricciardo.

Door de Safety Car lag Ricciardo wel laatste, maar niet mijlenver achter en kon hij relatief eenvoudig naar de vertrouwde zesde plek rijden. Al met al is de Australiër dus tevreden met zijn race, al gooide de motor nog wel bijna roet in het eten.

“Vanaf de herstart heb ik me gefocust, wat leuke inhaalmanoeuvres gemaakt en uiteindelijk het maximale eruit gehaald. Ik ben dus blij met het resultaat.”

“Na de afgelopen wedstrijden ben je altijd bang als je een vreemd geluid hoort uit de motor, maar we zijn over de streep gekomen dus ik ben tevreden”, besluit Ricciardo met een brede glimlach.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1