Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo blij met zesde plek na startcrash

Voor Daniel Ricciardo begon de GP van Brazilië moeizaam. De Australiër raakte betrokken in een crash en moest zich daarna een weg naar voren banen. Uiteindelijk eindigde Ricciardo op de zesde plek en daar was hij best tevreden mee.

Door een gridstraf moest Ricciardo vanaf P14 starten in Brazilië. Zijn plan was om met een raketstart al direct veel plaatsen goed te maken, maar dat liep net even wat anders. “Je start achteraan, dus je moet veel mensen snel inhalen om een goed resultaat te behalen” , analyseert Ricciardo na afloop tegenover de camera van Ziggo Sport. Ricciardo probeerde het aan de buitenkant van bocht twee, maar werd aangetikt door Stoffel Vandoorne, die daar niet veel aan kon doen. “Ik zag de ruimte en als het gelukt was dan had ik drie of vier auto’s in één keer ingehaald. Het lukte helaas niet, maar de auto was gelukkig nog in orde” , vervolgt Ricciardo.

Door de Safety Car lag Ricciardo wel laatste, maar niet mijlenver achter en kon hij relatief eenvoudig naar de vertrouwde zesde plek rijden. Al met al is de Australiër dus tevreden met zijn race, al gooide de motor nog wel bijna roet in het eten. “Vanaf de herstart heb ik me gefocust, wat leuke inhaalmanoeuvres gemaakt en uiteindelijk het maximale eruit gehaald. Ik ben dus blij met het resultaat.” “Na de afgelopen wedstrijden ben je altijd bang als je een vreemd geluid hoort uit de motor, maar we zijn over de streep gekomen dus ik ben tevreden” , besluit Ricciardo met een brede glimlach.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"