© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo dolt: 'Misschien moeten we vaker achteraan starten'

03 sep. 2017 17:33 Rik Alkema 0 reacties
Voor Daniel Ricciardo werd het wel de race waar Max Verstappen zo op gehoopt had. Vanaf de zestiende plek stormde de Australiër door het veld heen. Door een paar prima inhaalacties en een goede strategie eindigde hij uiteindelijk op slechts vier seconden van het podium op de vierde plek.

Daniel Ricciardo geniet van inhaalrace

Na afloop van de wedstrijd stond Ricciardo de pers dan ook met een glimlach te woord.

"Ik heb het echt naar m'n zin gehad vandaag, misschien moeten we maar vaker achteraan starten", dolt Ricciardo tegenover de camera van Ziggo Sport"In Engeland startte ik ook achteraan en toen ging het ook lekker", legt hij zijn uitspraak uit.

"Het is heerlijk om door het veld te stormen, al moet je wel de snelheid hebben natuurlijk", vervolgt Ricciardo. "Gelukkig hadden we die vandaag en konden we lekker vechten met de mannen voor ons."

Na een sterke inhaalrace belandde Ricciardo op de vierde positie, met nog vrij nieuwe supersoft banden onder zijn auto. Het gat met het podium was tien seconden, met nog tien ronden te gaan. In eerste instantie leek het podium nog haalbaar, maar uiteindelijk moest Ricciardo capituleren. 

"Het was leuk om mensen in te halen en m'n engineer zei zelfs dat ik Sebastian kon pakken aan het eind. We dachten eerst dat we heel dichtbij konden komen, maar toen kon hij nog een tandje bij schakelen."

"Ik heb alles uit m'n banden geperst, maar een podium was uiteindelijk te ver weg", besluit Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen