Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo Formule 1 koning van de inhaalraces in 2017

Na de Formule 1 race van Brazilië ging de meeste lof uit naar de viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur startte vanuit de pits maar vocht zich sterk terug en eindigde uiteindelijk als vierde. Toch is hij niet de coureur met de meeste inhaalacties dit jaar in de Formule 1.

Ondanks zijn knappe prestatie liet Hamilton na afloop weten dat hij zelf niet zo van zijn inhaalacties had genoten. "Ik was eigenlijk op geen van mijn inhaalacties echt trots. Het gebeurde allemaal met DRS." Het was niet de eerste keer dit seizoen dat de kersverse wereldkampioen veroordeeld was tot een inhaalrace. Ook in Mexico moest de Brit flink aan de bak. Hij startte vanaf P20 en werd uiteindelijk negende nadat hij in totaal negen auto's had ingehaald. Hamilton maakte in totaal negentien inhaalacties verdeeld over twee races. Dit Formule 1 seizoen zagen we meerdere inhaalraces. Zo was ook Vettel goed op dreef tijdens de races in Canada, Maleisië en Mexico. De Duitser haalde hierbij in totaal 27 keer een concurrent in.

Zijn teambaas Arrivabene liet aan Auto Motor und Sport los dat hij de prestaties van Vettel hoger inschat dan de inhaalraces van Hamilton. "In Mexico en Maleisië is het een stuk lastiger om in te halen, laat staan zoveel als Sebastian heeft gedaan." Ook onze landgenoot Max Verstappen liet dit seizoen opnieuw zien dat hij het inhalen nog niet is verleerd. Zowel in China als in Amerika moesten zijn concurrenten eraan geloven. In China leverde het hem een welverdiende derde plek op nadat hij vanaf P16 was vertrokken. Helaas vond de wedstrijdleiding in Amerika zijn actie op Raikkonen niet correct en bleef hij steken op de vierde plek. Zijn totaal staat daarmee op dertien inhaalacties over twee races. De absolute koning dit Formule 1 seizoen is niemand minder dan Daniel Ricciardo. De 28-jarige Red Bull coureur moest in maar liefst vier races flink aan de bak om naar voren op te stomen. Dat deed hij met verve waarbij vooral zijn prestatie tijdens de GP van Azerbeidzjan indrukwekkend was. Van P17 naar de overwinning! Het brengt zijn totaal op maar liefst veertig inhaalacties verdeeld over vier races.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi