Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Formule 1-seizoen begint pas echt bij GP Spanje'

Daniel Ricciardo kijkt uit naar de Grand Prix van Spanje. Het is de start van het Europese seizoen én de start van de Europese zomer, waar de Australiër zo naar uitkijkt.

Net als teamgenoot Max Verstappen bewaart Daniel Ricciardo goed herinneringen aan het Circuit de Barcelona: "Vorig jaar pakte ik er mijn eerste podiumplaats van het seizoen, dus dat was gaaf. Uiteraard doen we er alles aan om dat resultaat dit jaar te verbeteren" , zo blikt de man met de breedste lach van de Formule 1 vooruit. "De tijd rond de Grand Prix van Spanje is altijd een interessante tijd. Het is de start van het Europese seizoen, waarbij alle teams met allerlei updates op de proppen komen. Voor mijn gevoel begint de Formule 1-zomer ook altijd in de Spanje en ook daar kijk ik altijd naar uit."

Waar veel mensen het circuit en de race in Barcelona typeren als saai, juist omdat er gedurende winter al zoveel wordt gereden, ziet Ricciardo daar juist de charme wel van in: "We houden ervan om ernaar terug te gaan. Het is gewoon een vaste waarde op de kalender en het circuit heeft van alles wat. Bocht één, twee en drie zijn vloeiend en snel, terwijl de laatste sector juist heel krap en langzaam is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"