© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Ik maak geen vrienden in de race'

30 jul. 2017 11:31 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo begon ijzersterk aan het raceweekend op de Hungaroring in Boedapest. Helaas sloeg op de zaterdag de pechduivel toe bij de Australiër. Hierdoor miste hij een groot deel van de derde vrije training waarna de kwalificatie een lastige sessie werd.

Ricciardo wil met agressieve aanpak naar podium in Hongarije

In de kwalificatie kon de Australiër geen moment een aanval doen op de polepositie en kwam hij uiteindelijk niet verder dan een zesde plek achter zijn teamgenoot Verstappen.

Ricciardo vertelde na afloop dat hij moeite had om zijn auto goed af te stellen vanwege het gebrek aan ronden in VT3. Hij was nu grotendeels afhankelijk van de data van Max Verstappen.

"In de kwalificatie kun je de verloren tijd van VT3 niet goed maken. Het was dus aan Max om de track te verkennen en te evalueren. Daarna hebben we met het team besproken wat de beste afstelling was voor beide auto's. Geen ideale situatie voor mij dus. In Q1 en Q2 was het vooral nog uittesten. In Q3 ging het wel een stuk beter maar niet genoeg om tevreden te zijn."

Ricciardo werd voor de zevende keer dit Formule 1 seizoen verslagen door zijn jongere teamgenoot. Aan Formula 1 vertelt hij dat hem dat in Hongarije niet echt verbaasde.

"Nee, ik was niet verbaasd dat Max sneller was. Ik had alleen wel verwacht dat we sneller zouden zijn in de kwalificatie. Eigenlijk hebben we onder ons kunnen gepresteerd. Deels natuurlijk ook omdat we veel tijd in VT3 hebben gemist. Maar de race wordt een ander verhaal natuurlijk!"

De 28-jarige Red Bull coureur won in 2014 de GP van Hongarije en reed zich dit jaar al vaker van de achterhoede naar het podium. Zijn doel voor de race is dan ook duidelijk; zo snel mogelijk naar voren.

"Het wordt lastig om de mannen voor mij gemakkelijk in te halen. Ik moet dan ook een paar goede acties maken en mij door het veld heen wurmen!"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen