Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Japan is een nieuwe kans om onze kracht te showen'

Daniel Ricciardo stond dit Formule 1 seizoen al acht keer op het podium. Zeker zijn podiumplaatsen voor de zomerstop waren opvallend. Vooral omdat Red Bull toen nog snelheid tekort kwam ten opzichte van de concurrentie. Na de zomerstop heeft de Oostenrijkse renstal echter een flinke stap naar de top gezet en is het in staat om op eigen kracht in de race te strijden met Mercedes en Ferrari.

Red Bull kwam vooral goed voor de dag in Italië, Singapore en Maleisië. Juist doordat deze drie circuits nogal verschillend zijn, krijgt Ricciardo tijdens de persconferentie in Japan de vraag voorgeschoteld of Red Bull over het beste chassis beschikt. "Als dat niet zo is, dan komen we zeker dicht in de buurt. We zitten nu een stuk dichter bij de concurrentie dan voor de zomerstop. Okay, in Maleisië waren we natuurlijk snel maar hadden we ook geluk met Ferrari. Als zij vooraan gestart waren, dan waren ze moeilijk te verslaan geweest. Japan is weer een nieuwe kans voor ons om te laten zien hoe sterk we zijn. Ik kijk er dan ook enorm naar uit."

Red Bull begon dit Formule 1 seizoen met een enorme achterstand maar heeft deze inmiddels langzaamaan weggewerkt. Ricciardo is dan ook positief gestemd over het nieuwe seizoen. "Voor 2018 zijn er niet veel veranderingen, dus hetgeen we dit jaar hebben geleerd, nemen we mee naar volgend jaar. Dan hebben we hopelijk een betere seizoensstart. Dat is ook wat iedereen wil." Tenslotte heeft de teamgenoot van Verstappen nog een waarschuwing aan het adres van Mercedes. "Mercedes wint nu al te lang, dat willen we proberen te veranderen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst