© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Japan is een nieuwe kans om onze kracht te showen'

06 okt. 2017 11:33 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo stond dit Formule 1 seizoen al acht keer op het podium. Zeker zijn podiumplaatsen voor de zomerstop waren opvallend. Vooral omdat Red Bull toen nog snelheid tekort kwam ten opzichte van de concurrentie. Na de zomerstop heeft de Oostenrijkse renstal echter een flinke stap naar de top gezet en is het in staat om op eigen kracht in de race te strijden met Mercedes en Ferrari.

Daniel Ricciardo beschouwt dit seizoen als leerproces voor 2018

Red Bull kwam vooral goed voor de dag in Italië, Singapore en Maleisië. Juist doordat deze drie circuits nogal verschillend zijn, krijgt Ricciardo tijdens de persconferentie in Japan de vraag voorgeschoteld of Red Bull over het beste chassis beschikt.

"Als dat niet zo is, dan komen we zeker dicht in de buurt. We zitten nu een stuk dichter bij de concurrentie dan voor de zomerstop. Okay, in Maleisië waren we natuurlijk snel maar hadden we ook geluk met Ferrari. Als zij vooraan gestart waren, dan waren ze moeilijk te verslaan geweest. Japan is weer een nieuwe kans voor ons om te laten zien hoe sterk we zijn. Ik kijk er dan ook enorm naar uit."

Red Bull begon dit Formule 1 seizoen met een enorme achterstand maar heeft deze inmiddels langzaamaan weggewerkt. Ricciardo is dan ook positief gestemd over het nieuwe seizoen.

"Voor 2018 zijn er niet veel veranderingen, dus hetgeen we dit jaar hebben geleerd, nemen we mee naar volgend jaar. Dan hebben we hopelijk een betere seizoensstart. Dat is ook wat iedereen wil."

Tenslotte heeft de teamgenoot van Verstappen nog een waarschuwing aan het adres van Mercedes.

"Mercedes wint nu al te lang, dat willen we proberen te veranderen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen