© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo kijkt uit naar 'unieke' races

14 okt. 2017 09:03 Rik Alkema 0 reacties
Het is voor de trouwe fans geen verrassing dat Daniel Ricciardo erg uitkijkt naar de Grand Prix van Amerika. De Australiër heeft een voorliefde voor het land en spendeert er veel tijd tussen de wedstrijden door. Daarnaast is het circuit in Austin een van de leukste circuits van de kalender, aldus Ricciardo.

Daniel Ricciardo kijkt uit naar lievelingswedstrijd

"Iedereen weet dat ik van Amerika hou, maar ook het circuit vind ik geweldig", begint Ricciardo zijn vooruitblik op de komende wedstrijden.

"Het is een uniek circuit, met wijde bochten en prachtige bochtencombinaties. De flow is geweldig hier en je kan op heel veel plekken inhalen. Het is zeker een van de beste circuits van de kalender om in te halen", blikt Ricciardo enthousiast vooruit.

In 2014 liet hij speciaal voor de Amerikaanse Grand Prix een baard staan. Of hij ook dit jaar met baard te bewonderen is weet Ricciardo nog niet zeker.

"Ik word nog steeds herinnerd aan 2014 en mensen vragen of ik dit jaar weer een baard laat staan. Maar eerlijk gezegd heb ik niet zover vooruit gedacht. Toch was dat baardje wel het beste baardje wat ik tot nu toe heb laten staan, dus misschien laat ik hem wel staan."

Na de GP van Amerika gaat het F1-circus direct door naar Mexico voor de volgende Grand Prix, op bijna 2 kilometer hoogte.

"De ijle lucht speelt altijd een grote rol in Mexico", analyseert Ricciardo. "We hebben maximale downforce op de auto, maar het voelt nog steeds minder dan op Monza", typeert Ricciardo de gevolgen van de ijle lucht.

"Vorig jaar heb ik echt genoten van de wedstrijd, omdat het circuit minder nieuw was en meer grip had. Dit jaar wordt het waarschijnlijk nog beter, dus ik heb er heel veel zin in", is Ricciardo enthousiast. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen