Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Knap dat Verstappen in Bahrein de muur raakt'

De kwalificatie in Bahrein liep voor het team van Red Bull Racing uit op een lichte teleurstelling. Verstappen crashte al in Q1, een actie waarover zelfs zijn teamgenoot Ricciardo verbaasd was.

De crash van Max Verstappen tijdens de tweede run in Q1 was ronduit wonderlijk maar bleek het gevolg te zijn van een softwareprobleem. Ook teamgenoot Ricciardo ondersteunt deze lezing. "Ik heb dat probleem zelf niet gehad maar ik weet wel dat Max het hele weekend al klaagt over zijn motor. Volgens mij is het niet volledig zijn schuld, toen hij op het gas ging heeft iets hem waarschijnlijk overvallen." Om daar vervolgens in gesprek met Motorsport.com grappend aan toe te voegen: "Het is wel knap, Bahrein is één van de meest ruime circuits maar toch vindt Max de muur."

Ricciardo heeft het vermoeden dat zijn teamgenoot er nu vol voor gaat in de race en dat hij dan maar één stop zal maken. Tegenover Racefans.net analyseert hij namelijk alvast de strategie van Verstappen. "Qua afstand is een éénstopper te doen. Het is alleen de vraag of het ook daadwerkelijk sneller is. Max gaat natuurlijk altijd goed met zijn banden om dus hij kan het redden met één stop. Ik denk dat hij daar voor gaat."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"