Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Meer zat er niet in vandaag'

Ook tijdens de kwalificatie lukte het Daniel Ricciardo niet om zijn teamgenoot te verslaan. Net als in de trainingen gaf hij veel toe op Max Verstappen. Het leverde de Australiër uiteindelijk een zesde startplek op. Met die plek is Ricciardo echter niet tevreden en hij wijt zijn matige kwalificatie dan ook vooral aan de slechte balans van zijn bolide.

Met meer dan een seconde voorsprong op nummer zeven Nico Hulkenberg en met een halve seconde achterstand op nummer vijf Max Verstappen, was de zesde plaats van Daniel Ricciardo een troosteloze. Het lukte de goedlachse Australiër maar niet om een perfect rondje te rijden op Spa-Francorchamps. "In Q1 was het echt een drama, toen waren we veel te langzaam" , blikt Ricciardo terug op de kwalificatie. "Q2 ging gelukkig beter, maar in Q3 ging het helaas weer helemaal fout. Ik probeerde alles eruit te halen wat er in zat, maar meer zat er gewoon niet in" , voegt hij daar aan toe.

"Als ik op één stuk van het circuit voluit ging, dan had ik daar op het andere gedeelte last van. We hebben de auto dus niet 100% kunnen krijgen, vooral de balans was ver te zoeken" , zoekt Ricciardo naar een verklaring. Toch blijft Ricciardo een rasoptimist. Morgen is een nieuwe dag, met nieuwe kans, aldus The Honey Badger. "Ik blijf zoals altijd optimistisch. Als de balans nu niet goed was, hebben we misschien wel een betere afstelling voor de race. Als we de banden niet te snel oproken en een goede pace kunnen vinden, misschien dat we de dan langer door kunnen dan de rest. Daar gok ik op voor morgen" , besluit Ricciardo.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi