© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Meer zat er niet in vandaag'

26 aug. 2017 19:43 Rik Alkema 0 reacties
Ook tijdens de kwalificatie lukte het Daniel Ricciardo niet om zijn teamgenoot te verslaan. Net als in de trainingen gaf hij veel toe op Max Verstappen. Het leverde de Australiër uiteindelijk een zesde startplek op. Met die plek is Ricciardo echter niet tevreden en hij wijt zijn matige kwalificatie dan ook vooral aan de slechte balans van zijn bolide.

Daniel Ricciardo komt tekort in kwalificatie

Met meer dan een seconde voorsprong op nummer zeven Nico Hulkenberg en met een halve seconde achterstand op nummer vijf Max Verstappen, was de zesde plaats van Daniel Ricciardo een troosteloze. Het lukte de goedlachse Australiër maar niet om een perfect rondje te rijden op Spa-Francorchamps.

"In Q1 was het echt een drama, toen waren we veel te langzaam", blikt Ricciardo terug op de kwalificatie. "Q2 ging gelukkig beter, maar in Q3 ging het helaas weer helemaal fout. Ik probeerde alles eruit te halen wat er in zat, maar meer zat er gewoon niet in", voegt hij daar aan toe.

"Als ik op één stuk van het circuit voluit ging, dan had ik daar op het andere gedeelte last van. We hebben de auto dus niet 100% kunnen krijgen, vooral de balans was ver te zoeken", zoekt Ricciardo naar een verklaring.

Toch blijft Ricciardo een rasoptimist. Morgen is een nieuwe dag, met nieuwe kans, aldus The Honey Badger.

"Ik blijf zoals altijd optimistisch. Als de balans nu niet goed was, hebben we misschien wel een betere afstelling voor de race. Als we de banden niet te snel oproken en een goede pace kunnen vinden, misschien dat we de dan langer door kunnen dan de rest. Daar gok ik op voor morgen", besluit Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen