© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo met superrace van P19 naar P5

16 jul. 2017 16:42 Ruud Dimmers 0 reacties
Daniel Ricciardo kende een prachtige race op Silverstone. Vanaf de negentiende positie reed hij een van de beste races van zijn leven. Continu was de Red Bull coureur aan het knokken met andere auto's, om uiteindelijk als vijfde te finishen. De fans verkozen hem dan ook tot 'driver of the day'.

Ricciardo verkozen tot 'driver of the day' na zeer sterke inhaalrace

De glimlach was na afloop van de race weer terug op het gezicht van Daniel Ricciardo. De teamgenoot kende een dramatische kwalificatie en viel al in Q1 stil met een defect aan zijn motor. De race verliep stukken beter. Voor de camera's van Ziggo Sport deed Daniel zijn verhaal.

"Ik heb veel auto's ingehaald en dat was fun. In de beginfase had ik een aantal auto's ingehaald, maar toen ging ik van de baan en kon ik weer opnieuw beginnen."

"Ik heb genoten van de race. Aan het einde van de race waren we echt aan het pushen en zo kon ik Hulkenberg nog pakken. Dat was een mooi moment."

Ferrari kreeg in de laatste ronden te maken met twee kapotte linker voorbanden. Hiervan profiteerde Ricciardo door een plaats cadeau te krijgen van Sebastian Vettel. Ricciardo was verrast door de problemen van Ferrari. Gevraagd of hij een idee had waar het aan lag antwoordde hij gevat.

"Ik weet het niet, maar het circuit is een combinatie van veel snelle bochten waarbij de linkerband het zwaar heeft. De banden hebben het zwaarder doordat we zoveel meer downforce hebben in die bochten. Ik denk dat ze daar uiteindelijk niet tegen bestand waren." 

"Zelf had ik geen problemen of vibraties en ik was verrast dat zij die problemen hadden. Maar ze gaan ook net wat sneller dan ons, ze moeten wat langzamer aan doen!" grapte de Australiër.

De volgende race is in Hongarije op het high-downforce circuit de Hungaroring. Daniel Ricciardo koestert daar mooie herinneringen aan en stond vorig jaar ook nog op het podium.

"Het is een erg leuk circuit en we hebben er updates op de auto zitten. De zondagen gaan erg goed en we hebben mooie resultaten behaald in de races. In Hongarije wil ik dat een vervolg geven"

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen