Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Mijn ronde was verschrikkelijk'

Daniel Ricciardo start morgen als vijftiende vanwege een gridstraf van tien plaatsen. Tijdens de kwalificatie moest hij vier tienden toegeven op teamgenoot Max Verstappen.

Voor de camera's van Ziggo Sport verscheen Ricciardo. Daar werd hem gevraagd of hij tijdens de kwalificatie al bezig wat met zijn gridstraf. "Nee, niet echt. Ik wilde zo ver mogelijk naar voren kwalificeren. Als ik de pole zou pakken dan mocht ik als elfde starten en niet als veertiende of vijftiende, of waar we nu staan." "We kozen ervoor om in Q2 op de soft banden te rijden en starten morgen ook op de zachte band. Ik denk dat dit de beste keuze was voor ons. We waren maar twee tienden sneller op de supersofts."

Het verschil met Max Verstappen was met vier tienden aanzienlijk. Ricciardo stak niet onder stoelen of banken dat zijn laatste run niet goed was. "De laatste run was erg raar. Ik reed uit de pits en had een vibratie in de banden. De ronde was verschrikkelijk. Soms zoek je nog naar antwoorden. Als ik als een idioot had gereden dan had ik dat ook eerlijk toegegeven."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'