© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Risico op een crash speelt in je achterhoofd altijd mee'

27 mei 2018 08:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Daniel Ricciardo nam de gedachte aan de crash van Max Verstappen mee in zijn achterhoofd toen hij vanmiddag begon aan de kwalificatie voor de Formule 1 GP van Monaco.

'Voorzichtigheid is een slechte raadgever'

"In Monaco draag je de gedachte dat je makkelijk kunt crashen altijd mee in je achterhoofd. Vanochtend werd echter nog maar eens bewezen dat een ongeluk hier daadwerkelijk in een klein hoekje zit."

"Natuurlijk moet je daar zo min mogelijk mee bezig zijn als je in de auto zit, want van dat soort gedachten wordt je bepaald niet sneller."

Op de vraag van Motorsport.com of Max Verstappen en Daniel Ricciardo mentale spelletjes met elkaar speelden nu de overwinning op het spel stond, antwoordt Ricciardo dat hij zich daar niet mee bezig houdt:

"Natuurlijk kijk je naar de rest en zeker ook naar je teamgenoot. Maar ik ging vooral het gevecht met mezelf aan. Ik wilde te allen tijde de snelste zijn."

"Misschien dat de tegenstander het als een mentaal spelletje ziet als iemand helemaal op zichzelf is gefocust, maar ik wil gewoon mijn naam continue bovenaan de tijdenlijst zien staan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen