Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo: 'Safety Car was mijn enige kans'

Het was een dag met gemengde gevoelens voor het team van Red Bull Racing. Al na 8 ronden moest Max Verstappen voor eigen publiek zijn wagen aan de kant zetten na weer een technisch mankement. Teamgenoot Ricciardo leek kansloos voor het podium, maar na een geniale inhaalactie bij de herstart stond hij prompt op het podium en kon het team toch nog juichen.

Ricciardo was dan na afloop ook zeer gelukkig, hoewel hij wel te doen had met zijn teamgenoot, "Helaas was het een ongelukkige dag voor Max, die vroeg uitviel" , begon Ricciardo op het podium na afloop. "Maar ik moet de fans hier bedanken. Ik weet dat er vrijwel alleen maar Nederlanders zijn, maar ondanks het resultaat van Max zijn ze toch gebleven" , gaf Ricciardo de aanwezige Nederlandse fans een compliment, die daarop hard applaudisseerden.

Lang leek het er overigens niet op dat Ricciardo een kans zou gaan maken op een podiumplaats, maar daar kwam 12 ronden voor het einde van de wedstrijd verandering in. Door een botsing tussen de beide coureurs van Force India kwam de Safety Car in de baan. Het ideale moment voor Ricciardo om toe te slaan. "De Safety Car kwam op een ideaal moment. De pace was niet slecht gedurende de wedstrijd en toen de Safety Car de baan in kwam wist ik dat ik toe moest slaan. Het was heerlijk om Valtteri en Kimi te pakken bij de herstart" , aldus Ricciardo. Met zijn derde plaats scoort Ricciardo alweer zijn zesde podiumplaats van het seizoen. Dat zijn, pijnlijk genoeg, net zo veel uitvalbeurten als Max Verstappen dit seizoen.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'