© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo: 'Safety Car was mijn enige kans'

27 aug. 2017 15:53 Rik Alkema 0 reacties
Het was een dag met gemengde gevoelens voor het team van Red Bull Racing. Al na 8 ronden moest Max Verstappen voor eigen publiek zijn wagen aan de kant zetten na weer een technisch mankement. Teamgenoot Ricciardo leek kansloos voor het podium, maar na een geniale inhaalactie bij de herstart stond hij prompt op het podium en kon het team toch nog juichen.

Daniel Ricciardo met geniale actie naar P3

Ricciardo was dan na afloop ook zeer gelukkig, hoewel hij wel te doen had met zijn teamgenoot,

"Helaas was het een ongelukkige dag voor Max, die vroeg uitviel", begon Ricciardo op het podium na afloop. 

"Maar ik moet de fans hier bedanken. Ik weet dat er vrijwel alleen maar Nederlanders zijn, maar ondanks het resultaat van Max zijn ze toch gebleven", gaf Ricciardo de aanwezige Nederlandse fans een compliment, die daarop hard applaudisseerden.

Lang leek het er overigens niet op dat Ricciardo een kans zou gaan maken op een podiumplaats, maar daar kwam 12 ronden voor het einde van de wedstrijd verandering in. Door een botsing tussen de beide coureurs van Force India kwam de Safety Car in de baan. Het ideale moment voor Ricciardo om toe te slaan.

"De Safety Car kwam op een ideaal moment. De pace was niet slecht gedurende de wedstrijd en toen de Safety Car de baan in kwam wist ik dat ik toe moest slaan. Het was heerlijk om Valtteri en Kimi te pakken bij de herstart", aldus Ricciardo.

Met zijn derde plaats scoort Ricciardo alweer zijn zesde podiumplaats van het seizoen. Dat zijn, pijnlijk genoeg, net zo veel uitvalbeurten als Max Verstappen dit seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen