© Getty Images / Red Bull Contentool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo snelste tijdens eerste testdag in Barcelona

26 feb. 2018 18:02 Wanda Bisschop 0 reacties
Niet Mercedes of Ferrari maar Daniel Ricciardo sluit namens Red Bull Racing de eerste testdag in Barcelona als snelste af. De Australiër was ook in de ochtendsessie al de snelste Formule 1 coureur en dankzij de lichte regen in de middag werd zijn tijd niet meer verbeterd.

Productieve dag voor Formule 1 teams in Barcelona

Wat opvalt tijdens de eerste testdag is dat de verschillen tussen de teams van Red Bull, Mercedes en Ferrari vrij gering zijn. Ricciardo troefde Bottas af met een tiende en zette Raikkonen op drie tienden.

Ook Renault F1 zit er goed bij op de eerste testdag. Nico Hülkenberg noteerde de vierde tijd op slechts drie tienden van Ricciardo.

Zoals gezegd werd de snelste tijd van Ricciardo in de middag niet meer verbeterd omdat de weersomstandigheden in Barcelona verslechterden. Daardoor bleef ook regerend wereldkampioen Lewis Hamilton steken op slechts de zevende plek op ruim 2 seconden van Ricciardo. Een vertekend beeld dus aangezien zijn teamgenoot Bottas in de ochtendsessie de schade beperkt hield.

Fernando Alonso kende een minder goed begin van zijn testdag in Barcelona. De Spanjaard was op weg naar een verbetering van de snelste tijd op dat moment maar crashte vervolgens dankzij een kapotte wielmoer. Alonso zorgde hiermee voor de eerste rode vlag van deze dag.

Hierdoor verloor McLaren kostbare tijd in de ochtendsessie maar kon het uiteindelijk vlak voor de lunch toch de sessie hervatten. In de middag draaide Alonso toch nog 47 ronden waardoor hij een stuk productiever is geweest dan vorig jaar.

Datzelfde geldt gelukkig ook voor Honda die dankzij Brendon Hartley kostbare informatie verzamelde. Hartley legde maar liefst 93 ronden af en dat is gezien de problemen van Honda van vorig jaar best bijzonder te noemen.

Voor het team van Sauber verliep de eerste testdag zoals gebruikelijk. Ericsson staat opnieuw onderaan terwijl juist de verwachtingen bij Sauber hoog gespannen zijn nu ze eindelijk rijden met de nieuwste krachtbron van Ferrari. Het team heeft duidelijk nog werk te verzetten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen