© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo stopt niet na één wereldtitel

25 sep. 2017 12:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo wordt algemeen gezien als één van de beste coureurs van de huidige lichting. Toch staat zijn teller qua aantal overwinningen in zeven seizoenen nog maar op vijf. In de komende jaren moet het dan ook echt gaan gebeuren voor de immer breedgrijnzende Ricciardo.

Daniel Ricciardo treedt niet in de voetsporen van Nico Rosberg

Ricciardo is dan ook wel van plan om nog een aantal jaren actief te blijven in de koningsklasse van de autosport. In gesprek met Channel4 laat de inmiddels 28-jarige Australiër weten nog lang niet aan stoppen te denken.

"Wat de toekomst betreft, ik denk dat ik nog wel minimaal een jaartje of 8 actief ben in de Formule 1."

Ook dit seizoen is Ricciardo niet in staat om elke race vooraan mee te strijden. Wie dan verwacht dat de Australiër rept van een teleurstellend seizoen, komt dan bedrogen uit. Hij zoekt het dan vooral op een ander vlak.

"Als ik het beste uit mijn auto heb gehaald, dan ben ik tevreden. Tijdens de GP van Italië werd ik vierde, normaal ben ik daar niet blij mee maar in Italië was het het maximaal haalbare. Dat stemt me dan tevreden."

Fans van Ricciardo hoeven dan ook niet te vrezen dat hij een zelfde soort actie gaat doen als Nico Rosberg. De Duitser werd in 2016 voor het eerst wereldkampioen in de Formule 1 en besloot direct daarna om te stoppen.

"Ik wil niks liever dan een wereldtitel verdedigen, dus dan sta ik een jaar later gewoon weer aan de start. Tenzij ik dan al 38 of 40 ben of zo..."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen