Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo stopt niet na één wereldtitel

Daniel Ricciardo wordt algemeen gezien als één van de beste coureurs van de huidige lichting. Toch staat zijn teller qua aantal overwinningen in zeven seizoenen nog maar op vijf. In de komende jaren moet het dan ook echt gaan gebeuren voor de immer breedgrijnzende Ricciardo.

Ricciardo is dan ook wel van plan om nog een aantal jaren actief te blijven in de koningsklasse van de autosport. In gesprek met Channel4 laat de inmiddels 28-jarige Australiër weten nog lang niet aan stoppen te denken. "Wat de toekomst betreft, ik denk dat ik nog wel minimaal een jaartje of 8 actief ben in de Formule 1." Ook dit seizoen is Ricciardo niet in staat om elke race vooraan mee te strijden. Wie dan verwacht dat de Australiër rept van een teleurstellend seizoen, komt dan bedrogen uit. Hij zoekt het dan vooral op een ander vlak. "Als ik het beste uit mijn auto heb gehaald, dan ben ik tevreden. Tijdens de GP van Italië werd ik vierde, normaal ben ik daar niet blij mee maar in Italië was het het maximaal haalbare. Dat stemt me dan tevreden."

Fans van Ricciardo hoeven dan ook niet te vrezen dat hij een zelfde soort actie gaat doen als Nico Rosberg. De Duitser werd in 2016 voor het eerst wereldkampioen in de Formule 1 en besloot direct daarna om te stoppen. "Ik wil niks liever dan een wereldtitel verdedigen, dus dan sta ik een jaar later gewoon weer aan de start. Tenzij ik dan al 38 of 40 ben of zo..."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'