Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniel Ricciardo vandaag in actie met RB14 tijdens filmdag

De presentatie van de nieuwe auto van Max Verstappen en Daniel Ricciardo liep de nodige vertraging op maar voor de rest is Red Bull Racing er voor de verandering eens snel bij. Niet alleen is de RB14 op tijd klaar maar ook staat er voor vandaag al een filmdag gepland.

Daniel Ricciardo heeft vandaag de eer om de RB14 alvast wat beter te leren kennen. De Australiër is namelijk samen met het team aanwezig op het circuit van Silverstone waar Red Bull een filmdag heeft gepland. Elk Formule 1 team mag gedurende het jaar twee van dit soort evenementen inplannen en voor het eerst in jaren doet Red Bull Racing dit al voordat de eerste testweek in Barcelona begint. Op hun eigen site waarschuwt de Oostenrijkse renstal alvast hun fans door te melden dat er geen ronderecords vandaag verbroken gaan worden. Een filmdag is namelijk aan bepaalde voorwaarden gebonden.

Tijdens een filmdag mag er maximaal 100 km met de wagen worden gereden en daarnaast heeft het team slechts de beschikking over één soort compound dat speciaal door Pirelli voor dit soort dagen is ontwikkeld. Max Verstappen moet dus nog even geduld hebben voor hij de RB14 de sporen mag geven. Onze landgenoot komt volgende week met de RB14 in actie tijdens de testweek in Barcelona. Op welke dagen is helaas nog niet bekend gemaakt.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi