© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo verslaat Max Verstappen tijdens kwalificatie GP Amerika

22 okt. 2017 00:53 Wanda Bisschop 0 reacties
Daniel Ricciardo worstelde het hele Formule 1 weekend in Amerika met de afstelling van zijn RB13. De Australiër kwam nauwelijks in de buurt van de toptijden en vreesde dan ook het ergste voor de kwalificatie.

Ricciardo opgelucht na sterke run in Q3

Daniel Ricciardo werd niet alleen in Austin verrast door de plotselinge contractverlenging van zijn teamgenoot, hij moest ook flink wat tijd toegeven op Verstappen. Zowel in de vrije trainingen als in Q1 en Q2 kwam Ricciardo niet in de buurt van Verstappen.

In de beslissende fase van Q3 liet Ricciardo zien dat hij het kwalificeren nog steeds niet is verleerd en vocht hij zich terug naar de vierde tijd. Hij was daarmee een tiende sneller dan Verstappen.

Ricciardo liet na afloop van de kwalificatie dan ook aan Jack Plooij van Ziggo Sport weten behoorlijk opgelucht te zijn.

"Het ging de hele tijd al niet zo lekker. Ik had het best wel lastig in de trainingen en ook in Q1. Gewoon een gat van een seconde. Dat is te."

Ricciardo grapte vervolgens nog dat hij zelfs vreesde Q2 niet te halen. Dat lukte zonder al te veel problemen waarna hij in Q3 een sterke tweede run reed. Op de vraag waardoor het verschil kwam, liet hij het volgende weten.

"We verwachtten eigenlijk een lastige kwalificatie maar we hebben nog snel wat aanpassingen gedaan aan de voorvleugel en dat pakte gelukkig goed uit. Over mijn laatste run in Q3 ben ik erg tevreden. Dezelfde tijd als Kimi en dicht bij Valtteri in de buurt, dus dat was niet slecht."

Ricciardo liet verder nog weten dat hij verwacht dat de meeste coureurs voor een tweestopper gaan.

"Een éénstopper is mogelijk maar ik betwijfel of dat de snelste manier is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen