© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo verward en gefrustreerd na slechte kwalificatie

29 okt. 2017 07:00 Rik Alkema 0 reacties
Tijdens de kwalificatie voor de Formule 1-Grand Prix van Mexico ging het goed mis voor Daniel Ricciardo. De Australiër kreeg zijn auto niet aan het werk en moest zelfs Esteban Ocon voor zich dulden. Uiteindelijk reed Ricciardo de zevende tijd, op grote afstand van teamgenoot Max Verstappen.

Daniel Ricciardo is wanhoop nabij

Zelf snapte Ricciardo er na afloop van de kwalificatie ook niks van. De zevende tijd, zelfs achter de Force India van Esteban Ocon. Hoe was dat mogelijk?

“Ik weet eigenlijk niet waar het fout ging. We hadden veel minder grip dan eerder dit weekend, vanaf het moment dat we de baan op reden tijdens Q1 tot het moment dat we terugkwamen in de garage na Q3”, laat Ricciardo weten tegenover Ziggo Sport.

“We hebben van alles geprobeerd, nieuwe banden, andere instelling van de voorvleugel, ik heb zelfs mijn out-lap aangepast. Maar het mocht niet baten, ik had bij alle runs dezelfde problemen.”

Ondanks dat het team en Ricciardo dus van alles probeerden, werkte niks voor Ricciardo. Dat knaagt aan de Australiër, die normaal gesproken juist zeer goede kwalificaties aflevert.

“Op dit moment ben ik vooral een beetje verward en gefrustreerd. Max zat heel dicht bij de poleposition, dus we hadden de snelheid wel. We hebben een grote kans gemist vandaag en dat is zuur.”

Zorgen maakt Ricciardo zich echter nog niet. Omdat Red Bull er tijdens de trainingen goed bij zat verwacht Ricciardo ‘gewoon’ mee te kunnen doen om de podiumplaatsen morgen.

“In alle trainingen hadden we een sterke auto, dus als we er achter kunnen komen waarom het tijdens de kwalificatie niet lukte dan heb ik goede hoop dat we morgen gewoon heel snel zijn."

"Ik denk dat het mogelijk is om morgen om het podium te strijden”, besluit hij hoopvol.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen