© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniel Ricciardo wil stijgende lijn voortzetten in Oostenrijk

03 jul. 2017 20:46 Rik Alkema 0 reacties
Daniel Ricciardo gaat komend weekend in Oostenrijk voor zijn vijfde podium op rij. In de afgelopen vier wedstrijden was Ricciardo 'on fire' en scoorde hij vier podiumplaatsen, met een overwinning in Azerbeidzjan. Daarnaast was de goedlachse Australiër ook nog eens jarig afgelopen weekend en dus voelt Ricciardo zich beter dan ooit.

Daniel Ricciardo is in topvorm

Het weekend in Oostenrijk is ook nog eens speciaal, omdat het de thuiswedstrijd van Red Bull Racing is. De Oostenrijkse renstal doet er altijd alles aan om de binding met het land te laten zien. Vorig jaar stonden Ricciardo en Max Verstappen bijvoorbeeld in 'lederhosen' op de grid. "We hebben al heel wat gekke dingen gedaan op dit circuit. Vorig jaar hadden we de lederhosen en dit jaar hebben we met caravans over het circuit gescheurd. Dat kan alleen maar hier!", zegt Ricciardo met een knipoog.

Het circuit ligt de RB13 echter niet al te goed. Door de lange rechte stukken is motorvermogen belangrijk en loopt Red Bull dus achter de feiten aan. "Het draait hier altijd om het vinden van de perfecte balans tussen de lange rechte stukken en de haakse bochten. Aan het einde van de ronde heb je veel downforce nodig, maar in het begin van de ronde juist niet. Je moet zo goed mogelijk de bocht uitkomen om een kans te maken op het rechte stuk", analyseert Ricciardo de Red Bull Ring.

© Red Bull Contentpool

Het enige nadeel vindt Ricciardo het aantal bochten op het circuit. "Het is een geweldige baan, maar het is jammer dat hij zo kort is. Ik had de baan nog leuker gevonden als er meer bochten in zaten, de bochten zijn namelijk het leukste deel van het circuit", besluit Ricciardo.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen