Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniil Kvyat blijft hopen op nieuwe kans bij Toro Rosso

Gisteren moest Daniil Kvyat wederom een bittere pil slikken. Voor de tweede maal in even zoveel jaren werd hij teruggezet binnen Red Bull. Pierre Gasly krijgt de komende races de kans om zich te bewijzen. Desondanks is er nog een sprankje hoop voor de Russische coureur.

Na vier races in 2016 werd Kvyat van Red Bull Racing teruggezet naar Toro Rosso om ruimte te maken voor Max Verstappen. De Rus presteerde wisselvallig en was betrokken bij een aantal incidenten. Het restant van het seizoen 2016 reed hij als een natte krant rond, maar Red Bull gaf hem nog een kans. In 2017 moest Daniil Kvyat het wederom laten zien bij Toro Rosso, maar wist hij in de eerste veertien races niet te imponeren. Daar waar teamgenoot Carlos Sainz klinkende resultaten behaalde, scoorde Kvyat slechts vier punten. Zijn 'hoogtepunten' waren de diverse startcrashes en incidenten tijdens de race. In Rusland houdt men hoop dat Kvyat nog terugkeert bij Toro Rosso. Sponsor Acronis meldt dat hij slechts twee races aan de kant staat, mede doordat Gasly nog een race moet afwerken in de Super League. " Daniil staat slecht twee races aan de kant, waarbij Gasly de kans krijgt om zich te bewijzen. Volgend jaar vertrekt Sainz naar Renault, dus liggen er nog volop mogelijkheden voor hem."

Igor Ermilin, voorzitter van de Russische autosportbond, liet aan persbureau Tass weten dat de degradatie van Kvyat geen invloed heeft op zijn kansen voor 2018. " Met de komst van de Honda-motoren kan Toro Rosso het zich veroorloven om volgend jaar te experimenteren met de rijderskeuze. Twee races missen heeft geen invloed op de kansen van Danill. Voor zover ik weet heeft Red Bull nog geen beslissing genomen over de line-up voor 2018."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'