© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniil Kvyat: 'Ik blijf rijden zoals ik rij'

12 aug. 2017 10:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Ook in het huidige Formule 1 seizoen gaat het moeizaam voor Daniil Kvyat. De Rus werd vorig jaar teruggezet naar het opleidingsteam van Red Bull en worstelt sindsdien met zijn vorm. Ook in het eerste deel van dit seizoen was Kvyat veelvuldig betrokken bij allerlei incidenten. Toch vindt hijzelf dat hij zijn aanpak niet hoeft te veranderen.

Kvyat wil meer punten scoren in tweede seizoenshelft

Daniil Kvyat scoorde tot nu toe nog maar vier punten terwijl zijn teamgenoot Sainz 35 punten bij elkaar sprokkelde. Een groot contrast vooral gezien het feit dat Kvyat over meer F1 ervaring beschikt dan Sainz. Niet alleen het puntenaantal valt tegen, ook was Kvyat meerdere keren de veroorzaker van crashes in de eerste ronde.

Het leverde hem in ieder geval de nodige tijdstraffen en strafpunten op zijn licentie op. De Rus staat voor de tweede seizoenshelft dan ook op scherp. Hij is nog maar twee strafpunten verwijderd van een automatische schorsing van een race. Toch ziet hij hierin geen enkele aanleiding om zijn manier van rijden te gaan aanpassen.

"Nee, veranderingen zijn niet echt nodig. We hebben alleen een probleemloos weekend nodig. Alles gaat best wel goed dus is het niet nodig om dingen aan te passen. Onze snelheid is goed en dan komen de resultaten vanzelf wel."

De Toro Rosso coureur is ervan overtuigd dat de tweede seizoenshelft beter gaat verlopen.

"We hebben redelijk wat technische problemen gehad en natuurlijk wat incidenten in de eerste ronde. De problemen waren op zich niet zo groot maar de gevolgen wel. Dan is het belangrijk om je geduld te bewaren. We moeten gewoon ons werk blijven doen en dan komen de resultaten vanzelf."

"Onze snelheid is goed en daarnaast is onze auto goed op de langzamere banen met een aantal snelle bochten. Op Spa kunnen we hoge ogen gooien, datzelfde geldt ook voor Singapore, Maleisië en Japan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen