Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Daniil Kvyat: 'Ik blijf rijden zoals ik rij'

Ook in het huidige Formule 1 seizoen gaat het moeizaam voor Daniil Kvyat. De Rus werd vorig jaar teruggezet naar het opleidingsteam van Red Bull en worstelt sindsdien met zijn vorm. Ook in het eerste deel van dit seizoen was Kvyat veelvuldig betrokken bij allerlei incidenten. Toch vindt hijzelf dat hij zijn aanpak niet hoeft te veranderen.

Daniil Kvyat scoorde tot nu toe nog maar vier punten terwijl zijn teamgenoot Sainz 35 punten bij elkaar sprokkelde. Een groot contrast vooral gezien het feit dat Kvyat over meer F1 ervaring beschikt dan Sainz. Niet alleen het puntenaantal valt tegen, ook was Kvyat meerdere keren de veroorzaker van crashes in de eerste ronde. Het leverde hem in ieder geval de nodige tijdstraffen en strafpunten op zijn licentie op. De Rus staat voor de tweede seizoenshelft dan ook op scherp. Hij is nog maar twee strafpunten verwijderd van een automatische schorsing van een race. Toch ziet hij hierin geen enkele aanleiding om zijn manier van rijden te gaan aanpassen. "Nee, veranderingen zijn niet echt nodig. We hebben alleen een probleemloos weekend nodig. Alles gaat best wel goed dus is het niet nodig om dingen aan te passen. Onze snelheid is goed en dan komen de resultaten vanzelf wel."

De Toro Rosso coureur is ervan overtuigd dat de tweede seizoenshelft beter gaat verlopen. "We hebben redelijk wat technische problemen gehad en natuurlijk wat incidenten in de eerste ronde. De problemen waren op zich niet zo groot maar de gevolgen wel. Dan is het belangrijk om je geduld te bewaren. We moeten gewoon ons werk blijven doen en dan komen de resultaten vanzelf." "Onze snelheid is goed en daarnaast is onze auto goed op de langzamere banen met een aantal snelle bochten. Op Spa kunnen we hoge ogen gooien, datzelfde geldt ook voor Singapore, Maleisië en Japan."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'