© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniil Kvyat: 'Red Bull moet snel beslissen over mijn toekomst'

17 jul. 2017 07:00 Rik Alkema 0 reacties
Daniil Kvyat wil graag zo spoedig mogelijk een antwoord van Red Bull over zijn toekomst. De Rus wil graag nog een jaar door bij het opleidingsteam van Red Bull en grijpt de recente uitspraken van Christian Horner aan om Red Bull een beetje onder druk te zetten.

Daniil Kvay wil dat Red Bull opschiet met contractverlenging

Sinds zijn terugkeer bij Toro Rosso heeft Daniil Kvyat nog geen potten kunnen breken. Zijn beste resultaat is een schamele negende plaats, terwijl zijn teamgenoot Carlos Sainz in dezelfde periode meerdere malen als zesde over de streep wist te komen.

Ook qua punten loop Kvyat hopeloos achter. Vorig jaar scoorde hij voor Toro Rosso slechts 4 punten, terwijl Carlos Sainz in hetzelfde aantal races 42 punten wist te scoren. Dit jaar staat Kvyat ook pas op 4 punten, terwijl Carlos Sainz inmiddels op 29 punten staat.

Toch is Red Bull-teambaas Christian Horner er van overtuigd dat het contract van Daniil Kvyat zal worden verlengd. "Ik kan mij niet voorstellen dat zijn contract niet wordt verlengd", zei Horner in Oostenrijk vorig weekend.

Ook Daniil Kvyat denk dat een contractverlenging in het verschiet ligt. "Allereerst wil ik Christian bedanken voor de aardige woorden, dat doet me goed. De verstandhouding tussen mij en Red Bull is weer op het oude niveau, dus ik verwacht dat ze mijn contract verlengen", is de Rus vol vertrouwen.

"Maar", voegt hij daar aan toe, "als ze mijn contract willen verlengen, moeten ze wel een beetje opschieten. We komen nu in het stadium van het seizoen waar je wil weten wat je volgend jaar gaat doen."

Toch beseft Kvyat zich dat hij niet degene is die aan de touwtjes trekt. "Red Bull heeft mij de laatste negen jaar heel goed behandeld, dus ik zal gewoon afwachten. Ik wil graag meer geven aan dit team, dus ik hoop dat ik volgend jaar weer van de partij ben", besluit de Rus.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen