Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Danner: "Zie geen verschillen tussen Schumacher en Verstappen"

Max Verstappen is op zeer overtuigende wijze begonnen aan het nieuwe Formule 1-seizoen met twee overwinningen in de eerste races. Christian Danner, voormalig Formule 1-coureur in de jaren 80, ziet nu al geen verschil tussen Verstappen en zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Verstappen Saudi Win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen is inmiddels bezig aan zijn 10e seizoen in de Formule 1. De eerste overwinning van Verstappen kwam al vrij snel, ruim een jaar na zijn entree in de sport tijdens de Grand Prix van Spanje in 2016. De eerste wereldtitel liet wat langer op zich wachten tot in 2021, maar nu staat de Nederlander inmiddels al op drie wereldtitels. En de kans dat er in 2024 een vierde titel bij komt, die is zeer groot.

Oud Formule 1-coureur Christian Danner vergelijkt de situatie van Verstappen bij Red Bull nu al met de situatie van zevenvoudig wereldkampioenen Michael Schumacher bij Ferrari en Lewis Hamilton bij Mercedes. De Duitser reed zelf van 1985 tot en met 1989 in de Formule 1 en reed onder meer voor Arrows, Zakspeed en Rial. "Zowel Schumacher als Hamilton kreeg precies wat hij nodig had. Niet alleen een technisch snelle auto, maar ook een auto die precies deed wat hij wilde. Deze topsterren wisten dat altijd goed voor elkaar te krijgen", zo zegt hij bij ServusTV.

"En als je ze vergelijkt, zie ik niet echt een verschil tussen Schumacher en Verstappen. Verstappen is wat jonger en ik zou zeggen dat hij wat relaxter is dan Schumacher was, als ik me goed kan herinneren hoe hij af en toe kon ontploffen. Hamilton is een andere jongen die zijn sociale leven een beetje op de voorgrond plaatst. Hoe kleurrijker de coureurs zijn, des te beter het is", zo vertelt Danner.

Qua cijfers moet Verstappen nog wel wat titels en overwinningen behalen om op gelijke hoogte te komen met Schumacher en Hamilton. De vierde wereldtitel in 2024, die zal er wel komen en de kans dat de Nederlander in 2025 zijn vijfde titel pakt, is ook aanwezig. Maar vanaf 2026 veranderen de regels in de Formule 1 en kan het zomaar zijn dat de dominantie van Verstappen en Red Bull ten einde komt.

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'