Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Data wintertestdagen Formule 1 2022 onthuld

Het Formule 1-seizoen 2022 zal van start gaan met in totaal zes testdagen in Spanje en Bahrein, zo heeft RacingNews365 vernomen.

Verstappen Bahrein vrijdag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De traditionele wintertestdagen voor het F1-seizoen 2022 vinden plaats op twee verschillende circuits. Voor het eerst zien we de 2022-auto's in actie op het circuit van Barcelona, in Spanje. Van 23 tot en met 25 februari racen Max Verstappen en de andere coureurs daar.

Vervolgens vertrekt het F1-circus naar Bahrein, waar drie testdagen worden afgewerkt. Van 10 tot en met 12 maart komen de coureurs en teams ook daar in actie, zo kan RacingNews365 onthullen.

Doordat het F1-seizoen al op 20 maart in Bahrein start is er wel een wijziging van het reglement nodig, aangezien er nu maar acht dagen tussen de laatste testdag en de eerste vrije training zitten. Dit omdat er volgens het reglement minimaal tien dagen tussen de laatste testdag en eerste sessie moeten zitten.

Dit betekent dat deze wijziging vrijdag, 15 oktober, goedgekeurd moet worden tijdens de vergadering van het World Motorsport Council. Alle teams, de F1-organisatie en de FIA moeten hiervoor goedkeuring verlenen.

Wanneer zijn de Formule 1 wintertestdagen in 2022?

Datum Land Circuit
23 - 25 februari Spanje Barcelona
10 - 12 maart Bahrein Bahrain International Circuit

Formule 1-kalender 2022

RacingNews365 kon recent al de data van de races voor de 2022 onthullen. Op de F1-kalender 2022 staan 23 Grands Prix. Bekijk hier de volledige Formule 1 kalender voor 2022.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training