De beste race van Alonso: "Onder normale omstandigheden hadden we hier nooit gewonnen"

03 dec. 2018 15:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Fernando Alonso sloot in Abu Dhabi zijn Formule 1-hoofdstuk (voorlopig) af. De snelle Spanjaard maakte in al zijn jaren in de F1 veel mee en won liefst 32 Grands Prix. Maar wat was zijn meest bijzondere overwinning?

Fernando Alonso genoot het meest van de gevechten met Michael Schumacher in zijn periode bij Renault, maar koos voor een race uit zijn Ferrari periode.

"Er zijn een paar races die ik nooit zal vergeten, maar als ik er een moet kiezen dan ga ik voor de Grand Prix van Europa in 2012, in Valencia. Dat was een race die ik onder normale omstandigheden nooit gewonnen zou hebben. Als we die race nog honderd keer over mochten doen, zou het ons negenennegentig keer niet lukken om dit te herhalen."

Alonso kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan een elfde tijd, maar won zeer verrassend de race. "Onze snelheid was tijdens dat weekend niet super en in de kwalificatie kwamen we nog tekort. Met een goede strategie en enkele mooie inhaalacties kwamen we naar voren. We domineerden geen moment, maar wonnen wel de race."

In het jaar 2012 ging Alonso bijna het gehele seizoen aan de leiding van het WK. Pas in de slotfase van het seizoen werd hij voorbij gestoven door een ontketende Sebastian Vettel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen