Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De beste race van Alonso: "Onder normale omstandigheden hadden we hier nooit gewonnen"

Fernando Alonso sloot in Abu Dhabi zijn Formule 1-hoofdstuk (voorlopig) af. De snelle Spanjaard maakte in al zijn jaren in de F1 veel mee en won liefst 32 Grands Prix. Maar wat was zijn meest bijzondere overwinning?

Fernando Alonso genoot het meest van de gevechten met Michael Schumacher in zijn periode bij Renault, maar koos voor een race uit zijn Ferrari periode.

"Er zijn een paar races die ik nooit zal vergeten, maar als ik er een moet kiezen dan ga ik voor de Grand Prix van Europa in 2012, in Valencia. Dat was een race die ik onder normale omstandigheden nooit gewonnen zou hebben. Als we die race nog honderd keer over mochten doen, zou het ons negenennegentig keer niet lukken om dit te herhalen." Alonso kwam tijdens de kwalificatie niet verder dan een elfde tijd, maar won zeer verrassend de race. "Onze snelheid was tijdens dat weekend niet super en in de kwalificatie kwamen we nog tekort. Met een goede strategie en enkele mooie inhaalacties kwamen we naar voren. We domineerden geen moment, maar wonnen wel de race." In het jaar 2012 ging Alonso bijna het gehele seizoen aan de leiding van het WK. Pas in de slotfase van het seizoen werd hij voorbij gestoven door een ontketende Sebastian Vettel.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'