Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

De carrièrekeuze die Hamiltons hart brak: "Wilde de film niet verpesten"

Menig bioscoopganger heeft intens van de film Top Gun Maverick genoten. Lewis Hamilton had erin mee kunnen spelen, maar het liep anders. Tot zijn grote spijt.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton en filmster Tom Cruise zijn vrienden sinds het moment dat Cruise Hamilton ooit uitnodigde op de filmset van Edge of Tomorrow. Daar liet Hamilton Cruise zijn horloge zien met gravering van de fim Top Gun. Hamilton zag zijn kans schoon.

"Gast, als je ooit Top Gun 2 maakt... Al figureer ik als conciërge, maar laat me er alsjeblieft in meespelen", zo wordt Hamilton geciteerd door GQ Sports."

Cruise hield woord en bracht, zodra de plannen voor de sequel op tafel lagen, Hamilton in contact met regisseur Joseph Kosinsky. Hamilton werd daadwerkelijk de rol van één de piloten aangeboden. Echter, Hamilton moest uiteindelijk toch bedanken voor de eer. Hij zat middenin een kampioenschapsgevecht met Sebastian Vettel (we spreken over 2018, red.).

De filmrol zou veel tijd gevergd hebben, maar dat was niet alles: "Allereerst had ik nog nooit ook maar één acteerles gehad en ik wil niet degene zijn die het project om zeep helpt. En ten tweede had ik dus niet echt de tijd om het vol overgave te doen."

"Ik weet nog dat ik het tegen Joe en Tom moest vertellen. Het brak mijn hart en toen ik eenmaal de film zag, had ik spijt. 'Dat had ik kunnen zijn!'."

Enkele jaren later zat Hamilton alsnog in een Zoom-call met Kosinsky en tot op de dag van vandaag is er nog regelmatig contact met hem. Hamilton werkt als producer mee aan de Formule 1-film met Brad Pitt als coureur. Een film die zo authentiek mogelijk moet worden en waarvoor de input van Hamilton ontstellend belangrijk is.

"Ik moet bijvoorbeeld aangeven wanneer iets pure bullshit is of niet. 'Dit zou in het echt nooit zo gaan, maar wel zo'. Ik geef de makers inzicht in waar het echte racen om gaat en wat bij het publiek wel of niet aan zou slaan."

Praat mee!

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"