Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

De coureur wiens 'briljante' race over het hoofd werd gezien in Las Vegas

Oscar Piastri eindigde in Las Vegas op de tiende plaats. Weinig bijzonders zou je zeggen, maar volgens McLaren-teambaas Andrea Stella reed zijn pupil een geweldige race.

Piastri  Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor McLaren draaide de Grand Prix van Las Vegas toch wel uit op een teleurstelling. Lando Norris en Oscar Piastri waren in de vorige races regelmatig de grootste uitdagers van Max Verstappen, maar kwamen in de kwalificatie niet verder dan de zestiende en de negentiende plaats. Norris crashte al snel tijdens de race, waarna Piastri, ondanks schade door een touché met Lewis Hamilton, lange tijd op de vierde plaats reed. De Australiër moest echter nog stoppen, switchte naar de mediums en stelde uiteindelijk nog een puntje veilig. Teambaas Andrea Stella vindt dat de coureur een beter resultaat had verdiend.

"Het is jammer dat hij tiende werd, want Oscar reed een briljante race", is Stella duidelijk tegenover onder meer RacingNews365. "Onze auto was snel genoeg om Q1 te doorstaan en we wisten dat we beter voor de dag zouden komen ten opzichte van de vrije trainingen. Desondanks waren we verrast hoe snel de bolide was. We balen, omdat we op de harde band zijn gestart en eerder moesten stoppen door de touché met Hamilton. Het zou altijd een mindere race zijn geweest, omdat je in de slotfase van de race nog een pitstop moet maken als je op de harde banden begint."

Stella looft inhaalacties Piastri

Piastri was in de slotfase ontzettend snel en kan op meer positieve woorden van Stella rekenen. "Oscar heeft al meermaals zijn geweldige karaktertrekjes laten zien. In deze race was dat niet anders. We hebben eerder gesproken over zijn racecraft, maar hij kan nog wel stappen zetten in het beperken van de bandenslijtage. Dat zagen we al tijdens de sprintraces in Austin en Brazilië. Nu was het vooral zaak om graining te voorkomen."

Het zat de Australiër niet in de weg, zag Stella. "We hielden bij bepaalde inhaalacties onze adem in, want we houden onze coureurs altijd een spiegel voor. Je kan geen resultaat neerzetten als je de geblokte vlag niet ziet. Ik moet eerlijk zeggen dat de marges veilig genoeg waren als hij zijn inhaalacties had afgerond. Het was goed uitgevoerd, dus hij heeft het knap gedaan."

Wel gaf Piastri zijn vierde plaats uit handen in de slotfase, omdat hij dus nog een keer moest stoppen. Was het geen optie om halverwege de race zijn laatste pitstop te maken, toen de safety car naar buiten kwam vanwege een touché tussen Max Verstappen en George Russell? "Nee, want het was te vroeg voor de mediums en Oscar reed op een goede positie. Ik denk niet dat het een optie was. In de slotfase waren we dan zeker in de problemen gekomen."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull