Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

De dag waarop Steiner werd aangekondigd bij Red Bull

Guenther Steiner kennen we al jaren als die flamboyante, zeer uitgesproken teambaas van Haas F1. Maar wist je dat hij ook een stint bij Red Bull op zijn cv heeft staan? Meerdere zelfs...

Steiner Horner 2005 Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

Het is vandaag precies 18 jaar geleden dat Guenther Steiner door Red Bull werd aangekondigd als technisch directeur in het eerste jaar waarin Red Bull Racing als team op de grind stond. Voor Steiner was het een terugkeer naar een vertrouwde omgeving, aangezien hij in 2002 in dezelfde rol werkzaam was voor Jaguar Racing. Steiner verliet het team destijds omdat het team was teruggevallen naar de staart van de grid met de weinig indrukwekkende R3.

In de jaren die tussen het vertrek bij Jaguar en de nieuwe aanstelling bij Red Bull lagen, bekommerde Steiner zich bij Opel over het DTM-project. Het feit dat Opel zich eind '05 terug zou trekken uit de de grootste toerwagenklasse ter wereld, vergemakkelijkte het besluit van Steiner om terug te keren naar Milton Keynes.

Steiner zou enkele jaren actief blijven bij Red Bull, maar door onder andere het aantrekken van Adrian Newey werd het volgens de teameigenaren wat te druk in de top van het team. Steiner werd in Amerika gestationeerd om daar het NASCAR-project van Red Bull te overzien. Die functie bleef hij tot 2008 vervullen.

Het was in datzelfde Amerika dat de paden van Steiner en Gene Haas kruisten en dat men in gesprek raakte over het idee om met Haas de stap naar de F1 te maken. Steiner werd naar voren geschoven om partners te zoeken voor Haas, zoals bijvoorbeeld Ferrari en Dallara en hij nam zelf de sollicitatiegesprekken met teampersoneel af.

Nu, zo'n tien jaar later heeft hij nog steeds de dagelijkse leiding in handen en is hij, niet in de laatste plaats door zijn prominente rol in Drive to Survive, een echte superster geworden.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull