Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De 'fatale' combinatie van Verstappen en Red Bull: "Men moet zich dat realiseren"

In België werden de Red Bull-fans opnieuw getrakteerd op een masterclass van Max Verstappen, die vanaf de zesde startplaats onbedreigd naar de overwinning reed. Helmut Marko is trots op de Nederlander, maar ook op het hele team dat op topniveau presteert.

Red Bull-adviseur Helmut Marko kan niet anders dan tevreden zijn over zijn team en natuurlijk vooral over de prestaties van Max Verstappen. De Nederlander leidt het kampioenschap met 125 punten voorsprong op teamgenoot Sergio Perez, die tweede staat in het klassement. De prachtige prestaties van Red Bull zijn te danken aan een combinatie van factoren, zo legt Marko uit. De eerste factor: Verstappen. "Je moet kijken hoe slim Max tegenwoordig rijdt", laat hij optekenen door Motorsport.com . "Hij kan de races lezen en dat hoor je vervolgens ook terug in de boordradio's met zijn race-engineer. Wat hij op dit moment laat zien, is ongelooflijk, al geldt dat voor het hele team." Hoe het team presteert is namelijk de tweede factor, zo legt de adviseur uit. "Bijna alle pitstops duren niet langer dan 2.5 seconden, de strategie is goed en we hebben nog niet echt technische problemen gehad. In dat opzicht presteert het hele team op een ongelooflijk niveau."

Verstappen nu al een van de allerbesten

De synergie van team en coureur is volgens Marko key voor de dominantie in de Formule 1. De man uit Graz benadrukt nog maar eens dat Verstappen een onmisbare rol speelt in de successen van het team. "Men moet zich realiseren dat Max nu bij de allerbeste coureurs uit de geschiedenis van deze sport hoort." "Je moet hem in één adem noemen met Fangio, Senna en Schumacher als de beste coureurs aller tijden, en daar moet je je nog bij bedenken dat hij over twee maanden nog maar 26 wordt", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel